Andere Loopbaan | Marathon New York | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners

De andere loopbaan: Schaekel-team loopt New York marathon

Door: Piet Hein de Sonnaville, Schaekel & Partners

Schaekel & Partners Team loopt New York Marathon: een spijkerbroek en nette schoenen

Een lastig dilemma voor het Schaekel-team dat met 5 personen de New York Marathon gaat lopen: wat neem je mee? Allereerst loopschoenen. Maar wat nog meer? Mannen hebben minder keuze dan vrouwen als het op kleding aankomt. De spijkerbroek, zo blijkt, gaat als tweede in de tas. En ja, ook maar een paar wat betere schoenen.

Het lopen door de stad, een paar dagen voor de wedstrijd, vermoeit. Zuinig zijn met kilometers, die komen op de dag zelf ruimschoots aan de beurt. Alle goede voornemens die bestemd zijn voor de duurloper, sneuvelen als bladeren in het Central Park van New York. Koolhydraten, goede nachtrust en volstrekt geen alcohol de dagen voorafgaand aan … Allemaal theorie, zo moest worden vastgesteld.

Het vroege opstaan op de dag van de loop werkt louterend. De mensen in de metro zijn direct je vrienden. Allemaal lopers die quasi ontspannen voor zich uitkijken en maar al te vaak zeggen dat ze relaxed gaan lopen. Maar liefst bijna 2000 Nederlanders verschijnen aan de start. Veel bekenden, dat wil zeggen mensen van wie je denkt dat je ze kent, maar in werkelijkheid kennen ze jou niet.

Wat beweegt een stad om zo in extase te raken als er een marathon gelopen gaat worden? En al helemaal een Amerikaanse stad? Dat de winnaar veel aandacht krijgt, is bekend. Maar dat ook de uren erna nog zo gejuicht wordt voor iedere loper die passeert, is een on-Amerikaans fenomeen. Ons Schaekel team werd toegejuicht en hoe. Zeker in de Nederlandse bocht, halverwege het parcours, was extra lawaai te horen. Het team finishte vrijwel bij elkaar en dat is een hele prestatie. Jonge atleten die -hoewel goed getraind- getekend na de strijd aankwamen.

Na afloop spreekt iedereen je aan, typisch Amerikaans. Nice, perfect en vooral great, erg great zelfs. De dagen erna zijn ontspannen. Het zat erop. De schoenen onderin de koffer. Heerlijk. Wat laatste loopspulletjes kopen en klaar was het.

De man in de winkel vermoedde al dat het team Nederlands was. Hoezo, vroegen wij. Well, zei hij, you Dutch guys dragen als enige ter wereld namelijk nette schoenen bij een spijkerbroek. Wij zien jullie van verre aankomen…

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.