Over de Interim Index.

De Interim Index onderzoeken hebben als doel inzicht te geven in de trends en ontwikkelingen in de markt voor interim management. Naast analyses over vraag, aanbod en distributiekanalen in deze markt bieden de onderzoeken informatie over diverse aspecten die samenhangen met onder meer het zelfstandig ondernemerschap van de respondenten. Wij voeren dit onderzoek jaarlijks uit onder hoogopgeleiden die actief zijn in interim management- en directieposities. Onze partner hierbij is TNO.

Eind 2008 is Schaekel & Partners (toen nog Atos Interim Management) gestart met het Interim Index onderzoek. Aanleiding was destijds de economische crisis en de gevolgen hiervan voor de arbeidsmarkt, meer specifiek voor de markt voor flexibele arbeid. Wat zijn de verwachtingen voor het segment van hoogwaardige flexibele arbeid: de interim manager. Zal er extra vraag ontstaan naar interim managers om orde op zaken te stellen bij het groeiend aantal bedrijven en instellingen dat in de problemen komt? Vragen die wij graag beantwoord wilden zien.

De belangstelling voor het eerste onderzoeksrapport was zowel van interim managers, als van opdrachtgevers zo groot dat wij besloten het onderzoek voortaan periodiek uit te voeren.

Interim Index 2022 is gestart!

Het onderzoek van 2022 is gestart. Bent u actief als zelfstandig interim manager, dan kunt u meedoen. Deelname is anoniem.