Senior Manager Strategy en transformation | Manager Planning en Control
Voor een van onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar een

Senior Manager Strategy & Transformation

Achtergrondinformatie

Het bedrijf behoort tot de top in de markt van business- en managementconsulting. Met meer dan 4.000 consultants verspreid over vijf continenten bedient zij organisaties die tot de top 150 in de wereld behoren.

De serviceline Strategy & Transformation (S&T) behoort tot de snelst groeiende onderdelen. Met inmiddels 260 consultants in Centraal-Europa, waarvan 60 in Nederland, beschikt S&T over een krachtig netwerk van experts in strategie, processen en transformatie.

Het succes van S&T wordt in de eerste plaats gemaakt door de consultants zelf. Gekenmerkt door een passie voor strategie en een liefde voor executie zijn het sterke teamspelers die door hun opdrachtgevers hooglijk gewaardeerd worden. Tegelijkertijd blazen zij niet hoog van de toren, maar laten zich voorstaan op hun resultaten. Langjarige relaties zijn dan ook geen uitzondering in de opdrachtenportefeuille. In de tweede plaats is het een van de weinige consultancy’s die zich laat afrekenen op een duurzaam verbeterd bedrijfsresultaat. Dit betekent dat de consultants niet alleen vanaf de zijlijn adviseren, maar niet bang zijn om ook mee te sturen en gevoelige issues op directieniveau aan de kaak te stellen.

S&T is een aantrekkelijke plek voor die consultants die op strategisch niveau een daadwerkelijk resultaat voor hun klanten willen neerzetten. Ondersteund door een netwerk van experts in diverse markten en vakgebieden is er een solide fundament voor persoonlijke groei. De work-life balance is zonder meer goed te noemen met veel flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid voor het resultaat. Hard werken gebeurt zonder meer, maar met oog voor de mens en de menselijke maat.

Functieomschrijving

De Senior Manager Strategy & Transformation is verantwoordelijk voor de totstandkoming, de realisatie en het succes van impactvolle transformatieprojecten. Van eerste strategie-analyse tot en met de oplevering van de resultaten is de Senior Manager verantwoordelijk opdrachtnemer. Hij/zij is sparringpartner van de opdrachtgever en zijn team en schroomt niet moeilijke issues aan de orde te stellen. Met een scherp oog voor resultaat en de veranderkracht van de organisatie adviseert, stuurt en transformeert de Senior Manager de organisatie.

Naast deze positie is er binnen S&T ook ruimte voor een Senior Manager Executive Leadership & Change (ELC). Deze ELC-consultant richt zich op de vraagstukken van leiderschap, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Functie- en competentieverwachtingen

De Senior Manager:

 • Heeft 7-15 jaar werkervaring, bij voorkeur opgedaan in een combinatie van lijn- en projectomgevingen.
 • Heeft ervaring met strategische innovatie of het initiëren van new business (S&T).
 • Heeft aantoonbare ervaring in verandermanagement bij voorkeur opgedaan bij een organisatieadviesbureau.
 • Kent de uitvoerende overheid (bv. Rijkswaterstaat, NS/Prorail, Schiphol), Consumer Products, Financial Services of Manufacturing.
 • Is aantoonbaar in staat zakelijke relaties aan te gaan, die te ontwikkelen en te behouden.
 • Heeft een afgeronde academische opleiding in een gamma of bèta studierichting.
 • Is kwalitatief en kwantitatief analytisch ingesteld.
 • Kan strategische relaties aangaan op bestuurlijk niveau en deze omzetten in aansprekende opdrachten.
 • Is gedreven om succesvolle resultaten neer te zetten.
 • Weet mensen tot actie aan te zetten.
 • Is een teamspeler die anderen voor zijn ideeën weet te winnen.
 • Beheerst de Engelse taal goed in woord en schrift. Heeft eventueel ook goede beheersing van Duits.

Tot slot

De opdrachtgever heeft een modern en uitgebreid opleidings- en persoonlijk begeleidingsprogramma, dat medewerkers in staat stelt richting aan hun loopbaan te geven. De werkomgeving is Nederland en er zijn volop mogelijkheden ook internationaal actief te worden.

De beloning is zonder meer marktconform met een persoonlijke component die zelf beïnvloedbaar is. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder meer mobiliteitsvergoeding, de mogelijkheid tot flexwerken en de mogelijkheid extra vrije dagen te verwerven.

Sollicitatie

Indien deze functie u aanspreekt en u meent aan de gestelde kwalificaties te voldoen, dan zien wij uw reactie graag tegemoet. U kunt direct solliciteren via dit formulier op onze website. In het veld Opmerkingen geeft u aan ‘Senior Manager Strategy & Transformation’.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Charles de Monchy van Schaekel & Partners: charlesdemonchy@schaekel.nl en 06 41269470.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail