HR Transformation Lead | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Voor onze opdrachtgever Capgemini Invent zijn wij op zoek naar een

Senior Manager HR Consulting

Begeleidt klanten en realiseert HR Transformaties en HR Digital Strategy

Over Capgemini Invent

Capgemini Invent is de wereldwijde business line van Capgemini, die zich specialiseert in Consulting, Digital en Innovatie. Met meer dan 6.000 consultants verspreid over vijf continenten bedient zij organisaties die tot de top 150 in de wereld behoren. Capgemini Invent is onderdeel van Capgemini SA, genoteerd aan de Parijse beurs. De waarden van het bedrijf laten zich samenvatten door ‘People matter, Results count’ en door de overkoepelende samenwerkingsfilosofie ‘Collaborative Business Experience’. Future HR vormt één van de solide pijlers en maakt samen met Future Leadership & Talent, Organizational Dexterity en Change Acceleration deel uit van de Global Service Line People & Organization.

De consultants van Future HR begeleiden ondernemingen bij het transformeren van de HR functie, waarbij Strategie (Future of Work, HR 4.0) en Digital (Cloud HR, Digital HR Advisory) hand in hand gaan. Hierbij spelen wereldwijde trends zoals A.I., Data Science, globalisering van de workforce en de veranderde (meer duurzame) verwachtingen van de nieuwe werknemer een belangrijke rol. Met inmiddels meer dan 20 consultants in Nederland, is Future HR onderdeel van een krachtig internationaal netwerk van experts in strategie, processen, cloud en transformatie. Het team bestaat sinds begin dit jaar uit twee nauw samenwerkende teams, te weten HR Transformatie en HR Cloud, waarbij de eerste zich focust op het realiseren van transformaties van het HR Target Operating Model en de tweede vooral op Cloud en Digital Advisory.

Het succes van Future HR wordt in de eerste plaats gemaakt door de consultants zelf. Gekenmerkt door een liefde voor HR en een gedrevenheid voor executie zijn het sterke teamspelers, die door hun opdrachtgevers hogelijk gewaardeerd worden. Hun kennis van complexe bedrijfsvoering, concrete (digitale) oplossingen en transformatiemanagement maakt hen tot een betrouwbare en duurzame business partner. Ten slotte beschikt Future HR over een sterk ecosysteem van Solution Providers en Capgemini collega’s op het terrein van IT Services en Business Process Outsourcing.

Capgemini en in het bijzonder Invent is een aantrekkelijke plek voor die consultants, die op strategisch niveau een daadwerkelijk resultaat voor hun klanten willen neerzetten. Ondersteund door een netwerk van experts op diverse markten en vakgebieden is er een solide fundament voor persoonlijke groei. De work-life balance is zonder meer goed te noemen met veel flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid voor het resultaat. Hard werken gebeurt er zonder meer, maar met oog voor de mens en de menselijke maat.

Verantwoordelijkheden Senior Manager HR Consulting

De Senior Manager HR behoort tot het leiderschapsteam van Future HR en geeft vorm aan de strategie en ontwikkeling van de dienstverlening. Onderhoudt de contacten met opdrachtgevers en binnen de internationale organisatie. Stelt prioriteiten binnen de lopende projecten. Ontwikkelt relaties en kansen en leidt bid-teams. Een goed begrip van de uitdagingen van de klant én het vermogen dit om te zetten in aansprekende voorstellen is een belangrijk deel van de activiteiten.

De Senior Manager HR is bovenal verantwoordelijk voor de totstandkoming, de realisatie en het succes van impactvolle HR-transformatieprojecten bij grote, aansprekende opdrachtgevers. Samen met de opdrachtgever analyseert en verbetert de Senior Manager HR het Target Operating Model, meestal met behulp van state-of-the-art HR oplossingen. Het krachtige partnernetwerk van Capgemini geeft toegang tot de meest recente oplossingen van HR Cloud Solution-providers zoals SAP, Oracle, etc. Met de verantwoordelijkheid komt ook de vrijheid om daarin je eigen keuzes te kunnen maken, gesteund door een krachtige organisatie.
Door betrouwbare expertise en projectmanagement bouwt de Senior Manager HR een duurzame relatie en ontwikkelt de strategische relatie met opdrachtgevers. Hij geeft samen met het klantteam vorm aan de HR-organisatie en verzorgt de daarbij behorende verandering. De klanten zijn veelal grotere, internationaal georiënteerde ondernemingen, waardoor samenwerking met het internationale Capgemini Invent netwerk regelmatig aan de orde is.

Kortom de Senior Manager HR is een multidisciplinaire teamleider met een goed gevoel voor klantontwikkeling en ervaring in het succesvol realiseren van HR transformaties.

Persoonlijkheids- en competentieverwachtingen

De ideale kandidaat weet wat het is om in complexe organisaties succesvol als consultant te opereren. Hij wordt gewaardeerd als persoon en heeft zo in de loop der jaren en goede reputatie opgebouwd. Er is een goede ‘gunfactor‘ aanwezig, waardoor hij vooral bij de eerste contacten snel het vertrouwen kan winnen van potentiële opdrachtgevers. Hij is in staat het team van consultants en experts daarbij maximaal in te zetten en zo de klant voor zich te winnen. Hij heeft ervaring met HR Transformaties en het gebruik van Digital oplossingen daarbij. Bij voorkeur heeft hij deze ervaring opgedaan op het terrein van HR. Met een ondernemende, extraverte persoonlijkheid weet hij mensen voor zijn ideeën te winnen en duurzame relaties aan te gaan.

De Senior Manager HR:

 • Heeft meer dan 10 jaar werkervaring, bij voorkeur opgedaan bij een consultancy-firma of interne consultancy-afdeling.
 • Heeft ervaring met het uitvoeren van HR Transformaties projecten en de inzet van digitale oplossingen. Ervaring met SuccessFactors of Oracle/HCM is een pré.
 • Heeft ervaring in het succesvol verwerven van opdrachten.
 • Is in staat zakelijke relaties aan te gaan, die te ontwikkelen en te behouden.
 • Weet mensen te inspireren en tot actie aan te zetten.
 • Heeft een afgeronde academische opleiding.
 • Is gedreven om succesvolle resultaten neer te zetten.
 • Is een teamspeler die anderen voor zijn ideeën weet te winnen.
 • Beheerst Engelse taal in woord en schrift.

Arbeidsvoorwaarden

Capgemini heeft een modern en uitgebreid opleidings- en persoonlijk begeleidingsprogramma, die de consultant in staat stelt richting aan diens loopbaan te geven. Dankzij de mondiale klantengroep bestaan projectteams vaak uit meerdere nationaliteiten, met de daarbij behorende interessante dynamiek. De thuisbasis is Nederland (Utrecht), maar er zijn volop mogelijkheden ook internationaal actief te worden. Dat je werkt bij een verantwoorde onderneming blijkt uit het feit dat Capgemini jaar over jaar behoort tot de selecte groep van ‘Most Ethical Companies’ (Capgemini recognized by The Ethisphere Institute).

De beloning is zonder meer marktconform met een persoonlijke variabele component waarop je zelf invloed hebt. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder meer goede pensioenvoorzieningen, mobiliteitsvergoeding, de mogelijkheid tot flexwerken en de mogelijkheid extra vrije dagen te verwerven.

Sollicitatie en procedure

Indien deze functie u aanspreekt en u meent aan de gestelde kwalificaties te voldoen, dan zien wij uw reactie graag tegemoet. Wij ontvangen graag uw CV met daarin opgenomen uw motivatie voor deze rol, via dit formulier op onze website. In het veld Opmerkingen geeft u aan ‘Capgemini Sr Mgr HR’.

 • Op basis van een CV selectie nodigen wij (Schaekel & Partners) kandidaten uit voor een oriënterend gesprek bij Schaekel & Partners in Utrecht.
 • De meest passende kandidaten worden voorgedragen aan Capgemini Invent. Zij kiest met welke kandidaten zij een selectiegesprek wil voeren.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Charles de Monchy van Schaekel & Partners.
De contactgegevens zijn: charlesdemonchy@schaekel.nl, 06-41269470

Daar waar sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen. Capgemini Invent ondersteunt nadrukkelijk inclusiviteit en diversiteit en nodigt nadrukkelijk iedereen uit, die past in bovenstaande rol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail