ICT Bestuurslid Turner | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Senior Manager Financiële Dienstverlening

Achtergrondinformatie Turner

Turner is inmiddels één van de gevestigde Consulting-huizen in Nederland en specialiseert zich in strategie-executie. Haar opdrachtgevers zijn de top van grote corporates en middelgrote tot grote ondernemingen in de markten Financiële dienstverlening, Onderwijs en Zorg. Daarbij focust Turner zich op vier expertisegebieden, te weten: Digital Commerce Excellence, Operational Excellence, Synergy Excellence en Organisational Excellence.

Opdrachtgevers waarderen Turner voor haar hoogwaardige stijl van werken, waarbij consultants bijdragen aan de strategieontwikkeling en vooral ook zorgdragen voor een succesvolle executie ervan. Verstand van zaken én het vermogen leiding aan transformaties te geven, zijn twee cruciale elementen van de ‘Turner’-aanpak.

Turner is een aantrekkelijke plek voor die consultants die op het snijvlak van strategie en executie hun plek hebben gevonden. In de eerste plaats omdat Turner bewezen leidend is in het domein strategie-executie. Als marktleider op dit terrein zijn Turner-leden veelgevraagde sprekers en behoren hun publicaties tot ‘must-read’ in dit veld. Bovendien staat Turner er om bekend dat kennis én kennissen (relatienetwerk) makkelijk met elkaar gedeeld worden, zodat de verdere ontwikkeling een versnelling kan krijgen. Het zeer uitgebreide netwerk van de Turner-partners biedt daarvoor goede mogelijkheden. Opdrachten van Turner zijn vaak de krenten in de pap: specialistische vraagstukken die vragen om een ander organisatie-ontwerp en die van kop tot staart in gang worden gehouden totdat er echt resultaat is. Met kleine compacte teams en met veel klant-teamleden. De beloning is zonder meer goed te noemen, waarbij een marktconforme basis aangevuld wordt met een zeer aantrekkelijk performance-gerelateerd winstdelingsschema. Turner heeft een esprit de corps, wat zich onder meer uit in de omgang met elkaar (elkaar iets gunnen) als in het gebouw (zekere stijl).

Turner heeft de strategische keuze gemaakt significant te groeien in de markt voor Financiële dienstverlening. Zij heeft daarvoor geïnvesteerd in specifieke oplossingen die haar opdrachtgevers moeten helpen effectiever de digitale ketens te benutten. Niet alleen door te experimenteren met nieuwe technologie, maar vooral door het te integreren in de strategie en de processen. Echte executie derhalve. Hierdoor is ruimte ontstaan voor een Senior Manager die samen met het team verdere groei kan realiseren.

Typische opdrachten die de Senior Manager leidt, zijn bijvoorbeeld de executie van de digitale strategie van hypotheken voor één van de grootste verzekeraars. Andere voorbeelden van opdrachten zijn: het begeleiden van een ‘carve out’ van een recentelijk verkocht onderdeel, het invoeren van een ‘Open Banking’ strategie voor betalingsverkeer en trade finance, of het beoordelen-herontwerpen en uitrollen van de compliance functie bij een niche-speler in de verzekeringsmarkt.

Functieomschrijving Senior Manager Financiële Dienstverlening

De Senior Manager is verantwoordelijk voor de totstandkoming, de realisatie en het succes van impactvolle, ‘must have’ transformatieprojecten. Van (digitale) strategie-begeleiding, tot executie en nazorg. Als gesprekspartner van de directie en andere stakeholders ben je een ‘critical friend’. Hierdoor bouw je vertrouwen en ontwikkel je duurzame relaties met je opdrachtgevers.
Je geeft leiding aan ‘Turner Teams’, die bestaan uit collega’s, associates en de medewerkers van de cliënt. Samen creëren zij doorbraken en zorgen voor echt meetbare resultaten. Jij coacht en helpt hen in hun professionele ontwikkeling. Binnen de Turner organisatie draag je bij aan de duurzame ontwikkeling van het gedachtengoed, door het ontwikkelen van oplossingen, het begeleiden van collega’s én het in stand houden van het netwerk.
De sterke collegialiteit tussen collega’s zorgt voor zeer prettige werksfeer, waarbij iedereen benaderbaar is, waar ruimte is voor plezier naast hard werken en waar iedereen daadwerkelijk klaar staat de ander te helpen.

Functie- en competentieverwachtingen

In de eerste plaats is het vooral belangrijk dat de persoonlijkheid goed bij Turner past. Dit wil zeggen: iemand die niet bang is zelf in de wind te staan, die inhoudelijk denkt en bewijst hoe je denken omzet in daden. Die daarin ook makkelijk anderen meekrijgt en beschikt over een relevant beschikbaar netwerk (m.n. Senior Manager). Behalve de gebruikelijke competenties die je mag verwachten van een management consultant, wordt ook een goed inzicht in ‘Digital’ en het bedrijfsmodel van Financiële Instellingen verwacht.

De Senior Manager:

  • Heeft 7-10 jaar werkervaring, waarvan circa 5 jaar in organisatieadvies
  • Kent de Financiële Dienstverlening en heeft daar een visie op
  • Heeft een afgeronde academische opleiding in een gamma of bèta studierichting
  • Is kwalitatief en kwantitatief analytisch ingesteld
  • Kan strategische relaties aangaan op bestuurlijk niveau
  • Is gedreven om succesvolle resultaten neer te zetten
  • Weet effectieve teams te ontwikkelen door een juiste mix van delegatie, resultaatsgerichtheid en motivatie
  • Weet mensen tot actie aan te zetten
  • Is een teamspeler die anderen voor zijn ideeën weet te winnen
  • Beheerst Engelse taal goed in woord en schrift

Turner heeft ondernemerschap hoog in het vaandel en kenmerkt zich als een platte en toegankelijke, transparante organisatie met volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

De beloning is aangepast op de functie en heeft behalve een goede vaste beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden, een zeer gunstige variabele beloning.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.