Manager Franchise & Medewerkersparticipaties | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Voor Monuta zijn wij op zoek naar een

Senior Business Controller met doorgroeimogelijkheden

Fulltime

Over Monuta

Bij het lezen van de naam Monuta denk je waarschijnlijk aan uitvaartzorg én uitvaartverzekeringen. En dat klopt, dat is wat zij doet: samen met de nabestaanden geeft Monuta vorm aan een bijzonder afscheid dat past bij de overledene. Om dat te kunnen doen, loopt zij voorop in innovatieve marketing en investeert ze voortdurend in het opleiden van haar medewerkers. Monuta past bewust haar organisatie aan om mee te gaan met veranderende klantwensen en marktomstandigheden. Een dynamisch bedrijf dus, dat met ruim 700 medewerkers, franchisenemers en samenwerkingspartners 24/7 haar klanten bedient vanuit de meer dan 80 vestigingen verspreid over het land (uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen en kantoren). Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn. Lees hier meer over Monuta.

Bij Monuta is de functie van Senior Business Controller vacant.

Wat verwacht Monuta van de Senior Business Controller?

Als Senior Business Controller ben jij de co-piloot voor het managementteam. Jij maakt de vertaalslag van financiële en niet-financiële informatie naar de bedrijfsstrategie. In deze rol heb je een grote impact op de organisatie: jouw analyses en inzichten geven richting aan de (bij)sturing van de organisatie. Je identificeert kansen en risico’s in het verdienmodel en initieert mogelijkheden om bedrijfsprocessen efficiënter te maken.

Hoe ziet je week er uit?
Je week start met een gezamenlijke stand-up. Daarin worden met het hele team de prioriteiten voor de week bepaald. De prognose vraagt een verdere verdiepingsanalyse aangezien de gerealiseerde marge een afwijking in trend laat zien. Levert de bezettingsgraad van de panden een logisch beeld met de sterfte-ontwikkeling in de regio’s? Op basis daarvan kan worden vastgesteld of de marketing- en salesstrategie werkt. Later in de week heb je een gesprek met de Manager Vastgoed of de investering in de uitvaartpanden op schema loopt. Een belangrijke pijler in het realiseren van de integrale groeistrategie van Monuta. Eind van de week heb je een afstemming met de CFRO om de pricing van het natura verzekerproduct te evalueren.

Draag jij met scherpe analyses en strategische inzichten bij aan het realiseren van de missie van Monuta: een duurzaam winstgevend Monuta? Als ervaren business controller heb je overtuigingskracht en werk je samen met het team aan een data-gedreven besturing van de organisatie. Dankzij jouw helicopterview signaleer je eenvoudig knelpunten en verbeterpunten en kom je met verbetervoorstellen.

Wat is de plaats in de organisatie?

Je rapporteert in deze rol aan de Manager Business Control, Ruud Herraets. Het business controlling team is onderdeel van de afdeling Finance & Risk en bestaat uit 5 collega’s. Je werkt samen met alle Monuta bedrijfsonderdelen te weten Verzekeringen, Holding en Uitvaartverzorging.

Welke functie-eisen zijn van belang?

Deze functie vraagt veel van je, je moet stevig in je schoenen staan. Om de rol succesvol te kunnen invullen en daar ook plezier in te beleven, is de persoon achter de functie bepalend.

Jij bent de meest ideale kandidaat als je:

 • 40 uur per week beschikbaar bent (36 uur is bespreekbaar). Daarnaast heb je minimaal 7 jaar relevante werkervaring.
 • beschikt over een wo-diploma in een financiële richting, bij voorkeur RC gekwalificeerd.
 • ervaring hebt met het vertalen van doelen naar sturende managementinformatie.
 • ervaring hebt met het visualiseren van data middels datatools (Power BI).
 • ervaring hebt met veranderingstrajecten.
 • snel kunt schakelen en communicatief vaardig bent.
 • ervaring of affiniteit hebt met business control voor vastgoed.

Verder zijn de persoonskenmerken essentieel voor het succes van de functie:

 • overtuigingskracht: jij weet enthousiast jouw visie over te brengen en collega’s en externe partijen mee te krijgen.
 • organisatiesensitiviteit: je weet je feilloos door de verschillende lagen van Monuta te bewegen.
 • resultaatgericht: jouw rol vervul je vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • analytisch en omgevingsbewust: je bent je steeds bewust van de impact van (externe) veranderingen op anderen, de business en jouw rol daarin.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

 • Doorgroeimogelijkheden. Deze rol biedt volop kansen om door te groeien binnen de Finance & Risk functie van Monuta. Vanuit jouw expertise op Uitvaartzorg kun je verbreden naar Verzekeren en de Holding. Daarmee verwacht Monuta van de kandidaat dat deze de Manager Business Control bij afwezigheid kan vervangen. Daarnaast levert de visie van Monuta op een data-gedreven sturing, kansen voor een kandidaat met de ambitie om regie te nemen op het IT/ data-domein met als doel: het inrichten van selfservice managementinformatie via Power BI.
 • Cultuur van de organisatie. De medewerkers van Monuta zijn zeer betrokken bij de doelstelling van de organisatie. Niet alleen omdat deze is ontstaan vanuit een belangrijke maatschappelijke invulling, maar juist ook omdat de cultuur van de organisatie hiertoe aanleiding geeft: kleinschalig, professioneel en veel ruimte voor eigen initiatief. Dit is een wezenlijk aspect van de functie. Samen met het team kun je een bijdrage leveren aan een gezonde bedrijfsvoering en de toekomst van Monuta als afscheidsspecialist. Een schitterende kans om de ambitieuze doelstellingen en te realiseren.
 • Maatschappelijke relevantie. Leidend bij alle activiteiten is de missie van Monuta: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Het besef dat er maar één kans is om een afscheid goed te laten verlopen, staat op de eerste plaats. Kortom: Betekenisvol werk met impact bij een bijzondere werkgever.

Arbeidsvoorwaarden

Hoewel Monuta vooral bekend is als een menselijke uitvaartonderneming en -verzekeraar, is zij natuurlijk ook werkgever. Als werkgever heeft zij haar mensen veel te bieden. Zo zijn er prima arbeidsvoorwaarden, stimuleert zij opleiding en groei en vindt ze een goede werksfeer belangrijk.

Monuta wil een afspiegeling zijn van de samenleving, binnen alle lagen van de organisatie. Zij vindt het belangrijk dat iedere medewerker zich thuis en gerespecteerd voelt. Het maakt niet uit wat je gender, seksuele geaardheid, religie, arbeidsbeperking of culturele achtergrond is.

Het salaris voor deze positie bedraagt maximaal € 7.263,- per maand (op basis van 40 uur). Uitloop naar een volgende schaal is eventueel mogelijk en afhankelijk van het profiel en (leidinggevende) ervaring van de kandidaat. Monuta biedt een vaste eindejaarsuitkering ter hoogte van een dertiende maand en een moderne pensioenregeling. Daarnaast zijn er volop studie- en ontwikkelmogelijkheden.

Voor deze positie geldt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband. Op deze manier kunnen jij en Monuta goed ervaren of jullie bij elkaar passen.

Sollicitatie en procedure

Heeft deze vacature je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde kwalificaties, dan zien wij je reactie tegemoet. Wij ontvangen graag je CV met daarin opgenomen je motivatie voor deze rol, via deze link. In het veld Opmerkingen geef je aan ‘Senior Business Controller’.

 • Op basis van een CV selectie nodigen wij (Schaekel & Partners) kandidaten uit voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten dragen wij voor aan Monuta. Zij kiest met welke kandidaten zij een selectiegesprek wil voeren.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Marleijn de Groot of Piet Hein de Sonnaville via marleijndegroot@schaekel.nl of pietheindesonnaville@schaekel.nl.

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.