vacature | Manager Techniek en Beheer | Franciscus Gasthuis & Vlietland | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Sectormanager Techniek, Beheer & Projecten

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke of vrouwelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen.  

Over Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft 5 locaties. Twee ziekenhuislocaties: Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Franciscus Vlietland (Schiedam). Daarnaast zijn er 3 poliklinieklocaties. Er werken ruim 4.900 medewerkers, 340 artsen en 120 vrijwilligers. Een ziekenhuis dat groot genoeg is om topklinisch te zijn en klein genoeg om persoonlijk te blijven.

Over de Facilitaire Dienst
De Facilitaire Dienst van Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt gevormd door vijf sectoren, te weten Hotelservices, Frontoffice, het Stafbureau, het Kinderdagverblijf en Techniek, Beheer & Projecten. De circa 600 medewerkers streven samen naar optimale ondersteuning van het zorgproces.

Binnen de sector Techniek, Beheer & Projecten is de positie van Sectormanager vacant.

Wat verwacht Franciscus Gasthuis & Vlietland van de Sectormanager?

De rol van Sectormanager is tweeledig.

 • Je bent lid van het MT van de Facilitaire Dienst en eindverantwoordelijk voor de sector Techniek, Beheer & Projecten (in totaal zo’n 50 personen) en daarmee verantwoordelijk voor de gehele techniek binnen het ziekenhuis. Denk aan technische apparatuur, gebouw-gebonden installaties, watervoorziening, sterilisatoren, luchtbehandeling, reinigings- en desinfectieapparatuur. Medische techniek valt hier niet onder. De unit Techniek en Beheer wordt aangestuurd door een tweetal managers, die rechtstreeks rapporteren aan de Sectormanager. Tijdsbeslag voor deze rol is circa 40%.
 • Daarnaast stuur je binnen de sector Techniek, Beheer & Projecten het team van projectmanagers / – adviseurs aan (circa 10 personen). Je bent een coach en inspirator voor het team en geeft verantwoordelijkheid en vertrouwen. Samen met het team ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van technische projecten binnen het ziekenhuis. Je schept de voorwaarden waardoor het team efficiënt en met plezier kan werken, individueel en in teamverband. Je hebt het enthousiasme en de stevigheid om mensen mee te krijgen. Veelvuldig (op het hoogste niveau) schakelen met de omgeving over de voortgang van de projecten is vast onderdeel van de functie. Incidenteel voer je zelf een project uit.

De rol van Sectormanager vraagt naast kennis van projecten ook basiskennis van techniek en van het opereren op MT-niveau (bij voorkeur in een ziekenhuis-omgeving). Vanuit de MT-rol draag je samen met de Manager Facilitaire Dienst en de andere Sectormanagers de verantwoordelijkheid voor een facilitair bedrijf van bijna 600 medewerkers. Dit houdt in dat je tactisch/strategisch kunt schakelen, de collega’s van input en feedback voorziet, meedenkt met de algehele koers en daar een visie op hebt. Daarnaast vertegenwoordig je het ziekenhuis in diverse interne (locatievernieuwing) en externe gremia.

Uitdagingen genoeg
De komende jaren staan in het teken van het ontwikkelen en realiseren van een OKcomplex/Interventiecentrum en een Vrouw & Kind Centrum op de Rotterdamse ziekenhuislocatie Franciscus Gasthuis. Zo komt er 20.000 m2 vloeroppervlak bij. De Schiedamse ziekenhuislocatie Franciscus Vlietland richt zich op de vervanging van een groot aantal bestaande installaties. Deze uitdagende plannen en aangrijpende technische aanpassingen schrikken je niet af, sterker nog, ze geven je juist energie.

Wat is de plaats in de organisatie?

De Sectormanager Techniek, Beheer & Projecten is lid van het MT van de Facilitaire Dienst en rapporteert aan de Manager Facilitaire Dienst. Je werkt voor de twee ziekenhuislocaties in Rotterdam en Schiedam en voor alle buitenlocaties van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Je geeft leiding aan de twee Managers Techniek & Beheer van beide locaties voor het onderhoud aan de technische installaties. Je werkt nauw samen met de Bouwdirecteur voor projecten gerelateerd aan de grootschalige nieuwbouw.

Ook ben je direct leidinggevende van het team van projectmanagers-/adviseurs binnen de sector.

Welke functie-eisen zijn van belang?

 • Hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3-5 jaar managementervaring, bij voorkeur aan een groep projectmanagers.
 • Ervaring als lid van een MT.
 • Een technische achtergrond als basis met ervaring in een ziekenhuis-omgeving.
 • Affiniteit met de zorg.
 • Zelfstandigheid en flexibiliteit. Je bent in staat om je aan te passen om zo een optimale teamprestatie neer te zetten in afstemming met opdrachtgevers. Je schakelt gemakkelijk op diverse niveaus (tactisch / strategisch).
 • Bekendheid met projectmanagementmethodieken en overige methodieken zoals Lean Six Sigma.
 • Cijfermatig en analytisch inzicht. Je bent in staat om zaken op een begrijpelijke wijze visueel te presenteren.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, je weet snel een intern en extern netwerk op te bouwen.
 • Oplossingsgerichtheid, creativiteit (out of the box), je weet goed overzicht te houden.
 • Je bent in staat teams te enthousiasmeren, te motiveren en weet mensen op diverse niveaus mee te krijgen.
 • Doorzettingsvermogen. Je weet steeds het resultaat voor ogen te houden.
 • Een VOG.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

Werk dat ertoe doet: Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt de kans actief te zijn in een professionele organisatie waar werk écht iets betekent. Werken in dit ziekenhuis impliceert direct of indirect meewerken aan een betere zorg voor de patiënten. Nieuwe ontwikkelingen zijn altijd binnen handbereik. Werken met vooruitstrevende toepassingen waarmee de zorg en gezondheid nu en in de toekomst continue verbeterd worden, zijn aan de orde van de dag.

Veelzijdige functie: Als Sectormanager Techniek, Beheer & Projecten sta je samen met je team met beide benen in het hart van de organisatie. In deze veelzijdige functie beweeg je je van werkplaats tot OK.

Techniek, mensen en middelen: Werken in een inspirerende omgeving, waar zorg en techniek bij elkaar komen. Je houdt van techniek en kan -juist in deze rol- de connectie maken tussen mensen en middelen. Voor een complexe organisatie als een ziekenhuis is een unit als deze van cruciaal belang.

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze positie biedt Franciscus Gasthuis & Vlietland het volgende:

 • Salaris volgens FWG 65 van de cao Ziekenhuizen. Dat is max. € 6.395,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • In juni 2024 stijgen de salarissen conform cao met 5%.
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van allebei 8,33%.
 • Direct een vast contract, voor 32 tot 36 uur per week.
 • Een baan in een topklinisch ziekenhuis. Wat dat precies betekent lees je hier.
 • Een fijne werksfeer: de lijnen zijn kort, medewerkers communiceren open met elkaar, zijn collegiaal en vinden humor belangrijk.
 • Goede bereikbaarheid van de locatie.
 • Kinderopvang bij Fransje Plukkebol; het eigen kinderdagverblijf van Franciscus Gasthuis & Vlietland.
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarin bijvoorbeeld extra verlof gekocht kan worden of een fiets aangeschaft.
 • Gratis sporten in het ziekenhuis en stoelmassages.
 • En nog veel meer!

Sollicitatie en procedure

Heeft deze vacature je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde kwalificaties, dan zien wij je reactie tegemoet. Wij ontvangen graag je CV met daarin opgenomen je motivatie voor deze rol, via dit formulier. In het veld Opmerkingen geef je aan ‘Franciscus Sectormanager’.

 • Op basis van een CV selectie nodigen wij (Schaekel & Partners) kandidaten uit voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten dragen wij voor aan Franciscus Gasthuis & Vlietland. Zij kiest met welke kandidaten zij een selectiegesprek wil voeren. Deze selectiegesprekken vinden plaats bij Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam.
 • Het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Marleijn de Groot of Piet Hein de Sonnaville van Schaekel & Partners.

Contactgegevens: marleijndegroot@schaekel.nl of pietheindesonnaville@schaekel.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.