vacature | Manager Techniek en Beheer | Franciscus Gasthuis & Vlietland | Schaekel & Partners
Voor Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn wij op zoek naar een

Manager Projecten | 32-36 uur

Rotterdam-Schiedam

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke of vrouwelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen.  

Over Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft 5 locaties. Twee ziekenhuislocaties: Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Franciscus Vlietland (Schiedam). Daarnaast zijn er 3 poliklinieklocaties. Er werken ruim 4.900 medewerkers, 340 artsen en 120 vrijwilligers. Een ziekenhuis dat groot genoeg is om topklinisch te zijn en klein genoeg om persoonlijk te blijven.

Over de Facilitaire Dienst
De Facilitaire Dienst van Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt gevormd door de sectoren Hotelservices, Frontoffice en Techniek, Beheer & Projecten. Hieronder vallen de afdelingen Receptie, Telefonie en Beveiliging, het Servicebureau, Schoonmaak, het Kinderdagverblijf, Logistiek, Eten & drinken, Techniek en Beheer. De circa 500 medewerkers streven naar optimale ondersteuning van het zorgproces.

Binnen de Facilitaire Dienst (sector Techniek, Beheer & Projecten) is de positie van Manager Projecten vacant.

Wat verwacht Franciscus Gasthuis & Vlietland van de Manager Projecten?

Als Manager Projecten werk je in een inspirerende omgeving, waar zorg en techniek bij elkaar komen. Je geeft direct leiding aan een team van ongeveer 10 collega’s.

Je hebt een visie op het vakgebied en je bent een coach en inspirator voor het team. Je geeft hen verantwoordelijkheid en vertrouwen. Samen met het team ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van projecten binnen het ziekenhuis (denk aan projecten op gebied van technische apparatuur / gebouw-gebonden installaties, watervoorziening, sterilisatoren, luchtbehandeling, reinigings- en desinfectieapparatuur). Medische apparatuur valt hier niet onder.

Als Manager Projecten schep je de voorwaarden waardoor het team efficiënt en met plezier kan werken, individueel en in teamverband. Je hebt het enthousiasme en de stevigheid om mensen mee te krijgen. Veelvuldig (op het hoogste niveau) schakelen met de omgeving over de voortgang van de projecten is vast onderdeel van de functie. Daarnaast leid je zelf een aantal projecten.

Uitdagingen genoeg
De komende jaren staan in het teken van het ontwikkelen en realiseren van een OK-complex/Interventiecentrum en een Vrouw & Kind Centrum op de Rotterdamse ziekenhuislocatie Franciscus Gasthuis. Zo komt er 20.000 m2 vloeroppervlak bij. De Schiedamse ziekenhuislocatie Franciscus Vlietland richt zich op de vervanging van een groot aantal bestaande installaties. Deze uitdagende plannen en aangrijpende technische aanpassingen schrikken de Manager Projecten niet af, sterker nog, ze geven haar / hem juist energie.

Wat is de plaats in de organisatie?

In de functie van Manager Projecten geef je leiding aan een team van ongeveer 10 collega’s. Het team bestaat onder andere uit projectmedewerkers en adviseurs en is onderdeel van de Facilitaire Dienst. Samen met ongeveer 500 collega’s streven zij naar optimale ondersteuning van het zorgproces.

De Manager Projecten rapporteert aan de Manager Facilitair en werkt voor de twee ziekenhuislocaties in Rotterdam en Schiedam en voor alle buiten locaties van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Je werkt nauw samen met de twee Managers Techniek en Beheer van beide locaties voor het onderhoud aan de technische installaties en met de Bouwdirecteur voor projecten gerelateerd aan de grootschalige nieuwbouw.

Welke functie-eisen zijn van belang?

 • Hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Adequate managementervaring, bij voorkeur aan groep projectmanagers.
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring als projectleider.
 • Ervaring in of affiniteit met de zorg.
 • Zelfstandigheid en flexibiliteit. Je bent in staat om je aan te passen om zo een optimale teamprestatie neer te zetten in afstemming met opdrachtgevers.
 • Bekendheid met projectmanagementmethodieken en overige methodieken zoals Lean Six Sigma.
 • Cijfermatig en analytisch inzicht. Je bent in staat om dit op een begrijpelijke wijze visueel te presenteren.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, je weet snel een intern netwerk op te bouwen.
 • Oplossingsgerichtheid, creativiteit (out of the box) en je weet goed overzicht te behouden.
 • Je bent in staat teams te enthousiasmeren, te motiveren en weet mensen op diverse niveaus mee te krijgen.
 • Doorzettingsvermogen. Je weet bij lastige projecten steeds het resultaat voor ogen te houden.
 • Een VOG.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

Werk dat ertoe doet: Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt de kans actief te zijn in een professionele organisatie waar werk écht iets betekent. Werken in dit ziekenhuis impliceert direct of indirect meewerken aan een betere zorg voor de patiënten. Nieuwe ontwikkelingen zijn altijd binnen handbereik. Werken met vooruitstrevende toepassingen waarmee de zorg en gezondheid nu en in de toekomst continue verbeterd worden, zijn aan de orde van de dag.

Veelzijdige functie: Als Manager Projecten sta je samen met je team met beide benen in het hart van de organisatie. In deze veelzijdige functie beweeg je je van werkplaats tot OK.

Techniek, mensen en middelen: Je houdt van techniek en kan -juist in deze rol- de connectie maken tussen mensen en middelen. Voor een complexe organisatie als een ziekenhuis is een unit als deze van cruciaal belang.

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze positie biedt Franciscus Gasthuis & Vlietland het volgende:

 • Salaris volgens FWG 65 van de cao Ziekenhuizen. Dat is max. € 6.395,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • In juni 2024 stijgen de salarissen conform cao met 5%.
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van allebei 8,33%.
 • Direct een vast contract, voor 32 tot 36 uur per week.
 • Een baan in een topklinisch ziekenhuis. Wat dat precies betekent lees je hier.
 • Een fijne werksfeer: de lijnen zijn kort, medewerkers communiceren open met elkaar, zijn collegiaal en vinden humor belangrijk.
 • Goede bereikbaarheid van de locatie.
 • Kinderopvang bij Fransje Plukkebol; het eigen kinderdagverblijf van Franciscus Gasthuis & Vlietland.
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarin bijvoorbeeld extra verlof gekocht kan worden of een fiets aangeschaft.
 • Gratis sporten in het ziekenhuis en stoelmassages.
 • En nog veel meer!

Sollicitatie en procedure

Heeft deze vacature je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde kwalificaties, dan zien wij je reactie tegemoet. Wij ontvangen graag je CV met daarin opgenomen je motivatie voor deze rol, via dit formulier. In het veld Opmerkingen geef je aan ‘Franciscus Manager Projecten’.

 • Op basis van een CV selectie nodigen wij (Schaekel & Partners) kandidaten uit voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten dragen wij voor aan Franciscus Gasthuis & Vlietland. Zij kiest met welke kandidaten zij een selectiegesprek wil voeren. Deze selectiegesprekken vinden in december plaats bij Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam.
 • Het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Piet Hein de Sonnaville of Marleijn de Groot van Schaekel & Partners.

Contactgegevens: pietheindesonnaville@schaekel.nl of marleijndegroot@schaekel.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail