Lexence advocaten & notarissen | Schaekel & Partners
Voor Lexence zijn wij op zoek naar een

Manager ICT

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen.

Over Lexence

Lexence is een advocaten- en notariskantoor in Amsterdam en gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Opgericht in 1992 en sinds enkele jaren gevestigd in het prominente Infinity gebouw aan de Zuidas. De ruim 150 professionals van Lexence werken in bevlogen teams geleid door betrokken partners. Hierbij staan kwaliteit, efficiëntie en servicegerichtheid voorop. Zowel adviseren als procederen behoren tot de dagelijkse gang van zaken. Advocaten en notarissen werken als specialisten naadloos samen. Lexence gelooft in groei, maar niet in ‘hoe groter, hoe beter’. Liever: snel en efficiënt. Daarom wordt gewerkt in kleine teams met op elkaar ingespeelde specialisten. Lexence biedt een inspirerende werkomgeving die constante ontwikkeling mogelijk maakt. Samenwerken gebeurt vanuit kracht en gedeeld enthousiasme. Lexence stimuleert professionele en persoonlijke ontwikkeling en stimuleert en waardeert eigen initiatief. Het kantoor biedt een zeer professionele werkomgeving op het niveau van een corporate, maar heeft een omvang die het mogelijk maakt snel wendbaar en flexibel te zijn.

Sleutelwoorden die de cultuur van het kantoor omschrijven zijn: pragmatisme, no nonsens, korte lijnen, zakelijke en prettige stijl van communiceren, snel schakelen, weinig hiërarchisch.

Vanwege het vertrek van de huidige Manager ICT is deze positie vacant.

Wat verwacht Lexence van de Manager ICT?

De wereld is flink veranderd in de afgelopen jaren, met name de invloed van technologie op de bedrijfsvoering. Sterker nog: deze draagt bij aan het onderscheidend vermogen. Zo ook in de dynamische wereld van de advocatuur c.q. bij Lexence.

Lexence verwacht van de Manager ICT dat hij Lexence verder brengt, kijkend naar wat er is, wat er kan en wat er zou moeten. De wensen vanuit de business zijn daarbij richtinggevend. De Manager ICT inventariseert deze, kijkt wat haalbaar is en zet deze vervolgens af tegen risico’s en investeringen om vervolgens het Dagelijks Bestuur te adviseren. Uiteraard verwacht Lexence dat de Manager ICT (proactief) ideeën aandraagt. Dit vraagt een visie over hoe technologie een bijdrage kan leveren aan het verder brengen van Lexence.

Wat is de plaats in de organisatie?

Het kantoor wordt bestuurd door het Dagelijks Bestuur (DB). Het Management Team (MT) waar deze functie in valt, bestaat uit specialisten op het terrein van Financiën, Facilitaire Zaken, Kennismanagement, HR, Compliance, en Business Development, Marketing & Communicatie.
De Manager ICT geeft leiding aan het ICT-team van vier personen (helpdeskmedewerker, applicatie- en projectspecialist en twee systeembeheerders). Hij rapporteert aan de managing partner.

Welke functie-eisen zijn van belang?

De Manager ICT is eindverantwoordelijk voor de ICT binnen het kantoor. Hij is op de hoogte van voor de sector relevante trends en vertaalt deze naar mogelijkheden voor Lexence. Hij gaat daarbij proactief te werk. Als geen ander weet hij wat nodig is om Lexence te begeleiden in de volgende fase in de ontwikkeling van de organisatie. De Manager ICT heeft leidinggevende ervaring en is in staat om op inspirerende en faciliterende wijze leiding te geven aan een team van ICT-professionals. Door zijn kennis en persoonlijkheid weet hij de juiste mensen bij elkaar te krijgen om het beste resultaat te bereiken.

De Manager ICT beschikt over:

  • WO werk- en denkniveau, heeft bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van Informatica of Technische Bedrijfskunde.
  • Minimaal 5 jaar relevante leidinggevende ervaring binnen de professionele zakelijke dienstverlening (advocatuur, financiële sector).
  • Affiniteit met de complexe omgeving en specifieke cultuur van de sector.
  • Kennis van risicomanagement, governance, compliance, informatiebeveiliging en de betekenis daarvan in de sector.
  • Een duidelijke visie op digitalisering, weet deze op verschillende niveaus in het kantoor over te brengen.
  • Een proactieve, servicegerichte instelling en drive om de beste resultaten te behalen.
  • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden.
  • Een coachende managementstijl en ervaring met situationeel leiderschap.

De Manager ICT herkent zich in de volgende omschrijving: deskundig, mensgericht, wendbaar en met durf, neemt verantwoordelijkheid, kader stellend, ruimte gevend. Stelt eigen ego niet centraal, maar denkt vanuit de ander.

Wat maakt deze functie aantrekkelijk?

Grote ambitie: Lexence staat voor een volgende fase in de ontwikkeling van haar organisatie. Een fase waarin zij zich klaar moet maken om verdere groei aan te kunnen en haar ambities waar te maken. Met daarbij een professioneel team dat op volle kracht vooruit wil. Als er ergens een kans ligt om zichtbaar waarde te kunnen toevoegen en bij te kunnen dragen aan de ambities dan is dat in deze functie.

Werken met hoogwaardige professionals: Werken met hoogwaardige professionals zoals bij Lexence is uitdagend. Niet alleen vanwege de intellectuele uitdaging, maar juist ook de combinatie van intellect, goed zijn in je vak, weten waarover je het hebt en de wijze waarop je hierover communiceert. Dat maakt het onderscheid.

Bouwen aan managementervaring: Werken als Manager ICT betekent eindverantwoordelijkheid dragen binnen een afgebakend domein. Juist voor degenen met managementervaring, al dan niet als eindverantwoordelijke, is dit een unieke kans.

Arbeidsvoorwaarden

Lexence kent uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo wordt bijvoorbeeld hybride werken gefaciliteerd en zijn er volop studie- en ontwikkelmogelijkheden.

Duurzaamheid staat bij Lexence hoog in het vaandel. Om die reden worden medewerkers gestimuleerd de auto thuis te laten. Hoe meer medewerkers met de fiets of met het openbaar vervoer reizen, hoe beter.

Sollicitatie en procedure

Heeft deze vacature uw interesse gewekt en voldoet u aan de gestelde kwalificaties, dan zien wij uw reactie tegemoet. Wij ontvangen graag uw CV, met daarin opgenomen uw motivatie voor deze rol, via dit formulier. In het veld Opmerkingen geeft u aan ‘Lexence’.

  • Op basis van een CV selectie nodigen wij (Schaekel & Partners) kandidaten uit voor een oriënterend gesprek.
  • De meest passende kandidaten worden voorgedragen aan Lexence. Zij kiest met welke kandidaten zij een selectiegesprek wil voeren. Deze selectiegesprekken vinden in februari 2022 plaats bij Lexence in Amsterdam.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Piet Hein de Sonnaville of Marleijn de Groot van Schaekel & Partners.

De contactgegevens zijn:

pietheindesonnaville@schaekel.nl of marleijndegroot@schaekel.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail