Manager ICT | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Manager ICT

Over de Hartstichting

De Hartstichting staat voor een gezond kloppend hart voor iedereen, zodat elke burger alles uit het leven kan halen. Helaas ondervindt een toenemend aantal mensen dat de gezondheid van hun hart juist dat verhindert.

De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden of te maken. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk bouwt zij aan een hartgezonde samenleving. Dat doet zij samen met Nederland, met medewerkers, patiënten, naasten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners.

Leer hier meer over de Hartstichting en haar structuur.

Voor de unit ICT is de Hartstichting op zoek naar een manager.

Wat verwacht de Hartstichting van de Manager ICT?

De Manager ICT is, gelijk aan zijn/haar collega’s, intrinsiek gemotiveerd om bij en in de organisatie werkzaam te zijn. Werken in een context als deze haalt het beste van mensen naar boven daar waar het om samenwerken gaat. Dit vertaalt zich ook naar de ICT unit: dit onderdeel stelt zich dienstbaar op naar de organisatie en haar omgeving. Stakeholder management staat hoog in het vaandel. Om dit proces in goede banen te leiden wordt gezocht naar een manager die enerzijds sensitief is naar de organisatie, maar anderzijds ook duidelijk koers en richting geeft. De manager zal niet alleen procesmatig dit proces leiden, maar ook zijn/haar visie op ICT-vraagstukken actief uitdragen, zonder dat dit star of dwingend is. Deze lijn is dun; de gezochte manager weet hier feilloos mee om te gaan.

Functie-omschrijving

De Manager ICT kent de volgende verantwoordelijkheidsgebieden.

 • Het managen, leiden en verder ontwikkelen van het team van professionals.
 • Het waarborgen van de continuïteit van de informatievoorziening.
 • Het (verder) ontwikkelen en uitvoeren van het beleid ten aanzien van IT-governance voor technisch en functioneel beheer als ook voor systeem- en databeveiliging.
 • Het uitvoeren uit het ICT-jaarplan.
 • Het uitvoeren en/of ondersteunen van projecten, vooral op ICT-gebied.
 • Het aansturen van uitbestede diensten: netwerkbeheer en servicemanagement, bedrijfsrestaurant, schoonmaak en receptie.

De Manager ICT is verantwoordelijk voor portfoliomanagement van een groot aantal op ICT gebaseerde diensten. Hiertoe wordt actief samengewerkt met belanghebbenden binnen en buiten de Hartstichting.

De Manager ICT schakelt in zijn rol met verschillende partijen en op diverse niveaus. Is een volwaardig gesprekspartner hierbij.

Wat is de plaats in de organisatie?

De Manager ICT rapporteert aan de Manager Bedrijfsvoering.

Welke functie-eisen zijn van belang?

 • Academisch werk- en denkniveau, met een relevante opleiding op minimaal HBO niveau.
 • Ruime, aantoonbare relevante ervaring met het managen van een team, projecten en partners.
 • Ruime kennis en ervaring op ICT-gebied, bijvoorbeeld op het gebied van business intelligence, service oriented architecture en werken met hybride cloud omgevingen, in bijzonder in relatie tot Microsoft Azure.
 • Ervaring met logistieke processen, in bijzonder fulfilment vanuit webshops.
 • Sterk in opdrachtgeverschap en programma management.
 • Resultaatgerichte teamspeler.

Beschikt daarnaast over:

 • Een duidelijke visie, kwaliteiten om te overtuigen en is omgevingsbewust.
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, luister- en presentatievaardigheden.
 • Overtuigingskracht en sterke sociale vaardigheden.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

Signatuur geven aan: het ICT domein van een van de grootste stichtingen van ons land. Deze eindverantwoordelijke ICT positie maakt het mogelijk om actief te sturen op het informatie domein van de stichting.
Maatschappelijke relevantie: de Hartstichting is actief in de betekenisvolle omgeving van zorg en gezondheid en handelt zonder winstoogmerk. Zij is voor velen een belangrijke plek waar het gaat om preventie, hulp en inspiratie bij een goed en gezond leven. Dit doen de medewerkers met plezier en kennis van zaken. Er wordt gehandeld vanuit intrinsieke motivatie. Hieraan bijdragen heeft maatschappelijke relevantie en is betekenisvol.
Grote ambitie: Bij de Hartstichting heerst grote betrokkenheid om met elkaar iets neer te zetten en te bereiken. Samenwerken, het samen doen en van elkaar leren zijn key. De Hartstichting is continue scherp en alert op ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn om haar dienstverlening nog verder te verbeteren. Bijzonder is dat deze ambitie steeds de grote drijvende kracht is. Niet berusten, maar met drive en passie strijden om beter te worden.

Arbeidsvoorwaarden

De Hartstichting biedt, naast een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een veelzijdige, zelfstandige functie in een gedreven team van 5 personen met een informele, betrokken sfeer en een gezonde dosis humor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.