ICT Bestuurslid Hendrix | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Manager Breeding IT

Over Hendrix Genetics

Hendrix Genetics is een van de grootste fokkerijorganisaties ter wereld die zich met meerdere diersoorten bezighoudt. Haar primaire activiteiten betreffen de leghennen-, kalkoenen-, varkens- en aquacultuursectoren en traditionele pluimveefokkerij. Daarbij richt zij zich op het genereren van oplossingen voor de dierlijke proteïnesector die aan de uitdagingen van levensmiddelenproductie voldoen.

In de loop van een groot aantal jaren heeft dit familiebedrijf haar wortels binnen de agrarische sector optimaal uitgebouwd en de expertise en middelen vergaard om de relevante, hoogwaardige fokoplossingen te ontwikkelen die zij vandaag de dag aanbiedt. Hendrix Genetics biedt expertise en middelen aan producenten overal ter wereld, met bedrijfsactiviteiten en joint-ventures in 24 landen en meer dan 2800 medewerkers wereldwijd.

Thijs Hendrix, Président: “Onze gemeenschappelijke geschiedenis en gedeelde waarden vormen een platform met een nieuwe horizon die ons in staat zal stellen ons nog meer te focussen op groeikansen binnen de dierfokkerij en life sciences. Wij omarmen ons verleden met het oog op de toekomst.”

Om haar missie en volledige potentieel waar te maken, wil Hendrix Genetics de wereldwijde leider worden op het gebied van dierfokkerij. Met dit doel in gedachte heeft Hendrix Genetics een strategie ontwikkeld die is gebaseerd op het versterken van haar vier strategische pijlers: waardecreatie, samenwerking, duurzaamheid en innovatie.

Meer informatie over Hendrix Genetics:

Wat verwacht Hendrix Genetics van de Manager Breeding IT?

De unit Breeding IT levert software voor fokprogramma’s voor fokkerijen. Met behulp van deze software wordt data van verschillende dieren vastgelegd en kan berekend worden welke dieren met elkaar gekruist moeten worden om beoogde fokdoelen te behalen.

De Manager Breeding IT geeft direct leiding aan 7 medewerkers in Nederland, 2 in Frankrijk en 1 in Canada.

Hendrix Genetics is bezig met een aantal omvangrijke IT-projecten. Eén ervan is de implementatie van een nieuw IT-platform (Oracle Cloud). Naar verwachting is dit in 2019 geïmplementeerd. Deze conversie heeft onder meer gevolgen voor de organisatie-inrichting en processen. Daarnaast wordt een bedrijfsbreed Business Intelligence programma gestart waarvan Breeding IT ook een nadrukkelijk onderdeel zal zijn.

De Manager Breeding IT:

 • Verstevigt de relatie met de business (R&D), is een echte business partner. Vertaalt de wensen en ontwikkelingen in R&D in IT-programma’s en projecten.
 • Geeft de unit Breeding IT verder vorm en inhoud binnen de organisatie.
 • Gebruikt zijn/haar kennis en ervaring om mee te denken over de inrichting van de toekomstige organisatie.
 • Is een leider; neemt zijn/haar mensen mee in de verandering.
 • Introduceert en professionaliseert de werkwijzen binnen de unit (o.a. DevOps).
 • Groeit mee met en binnen de organisatie. Doet dit door structuur en professionalisering aan te brengen. Is als het ware een ondernemer binnen Hendrix Genetics IS.

Wat is de plaats in de organisatie?

De Manager Breeding IT rapporteert aan de Director of IT (NL). Geeft leiding aan de unit Breeding IT.

Welke functie-eisen zijn van belang?

 • Heeft ervaring in het aansturen van en werken met IT-professionals en IT-specialisten en affiniteit met softwareontwikkeling en business information (BI) methoden en technieken.
 • Is in staat met externe marktpartijen te werken (van tijdig inschakelen via maken van heldere afspraken tot realiseren van de gemaakte afspraken).
 • Is positief en oplossingsgericht, is in staat creatieve oplossingen aan te reiken.
 • Is pragmatisch, hands-on, lost de problemen van alledag op.
 • Heeft een duidelijke visie en is in staat anderen daarin mee te nemen. Is conceptueel sterk.
 • Is van nature een verbinder, niet alleen tussen mensen onderling, maar ook in de relatie tot complexe problemen, organisatiedoelstellingen en de mens daarbinnen. Samenwerken staat centraal.
 • Heeft ervaring met DevOps methoden en technieken.
 • Heeft aantoonbare ervaring met IT-transitie.
 • Heeft een afgeronde HBO/WO-opleiding (Technische Bedrijfskunde of Informatica).
 • Heeft uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Tot slot: De Manager Breeding IT past bij een internationaal werkende organisatie als Hendrix Genetics. Hij of zij kan snel schakelen tussen de couleur locale en de internationale elementen van de firma.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

 • Innovatie / technologische vooruitgang. Hendrix Genetics opereert in een zeer specialistisch, hoogontwikkeld bedrijfsdomein. Vanuit hier wordt veelvuldig gewerkt met specialisten, die wereldwijd in de top van de markt opereren. Met hen werken impliceert dat er in een zeer innovatieve omgeving gewerkt wordt waarbij technologie de grote driver is.
 • Hightech onderneming. Meer en meer wordt de organisatie een hightech onderneming. De transitie op weg hierheen biedt grote kansen voor ICT-professionals. Als ergens ICT-processen steeds meer leidend worden in de procesgang, dan is het in een onderneming als deze.
 • Een familiebedrijf, groeiend en internationaal. Respect en vertrouwen staan bij Hendrix Genetics hoog in het vaandel. De waarden van een familiebedrijf in combinatie met een vooruitstrevende blik naar de toekomst. Ofwel: “Embracing the past to catch the future”.

Wat maakt Hendrix Genetics aantrekkelijk?

“In onze wereld maken gepassioneerde mensen het verschil en helpen ze veilige, voedzame voedingsmiddelen te produceren. Bij Hendrix Genetics krijg je de gelegenheid je kennis, vaardigheden en expertise toe te passen om te helpen echte problemen in een voortdurend evoluerende, snelle bedrijfsomgeving op te lossen. Wij waarderen jou op samenwerking, creativiteit en initiatief als onderdeel van ons wereldwijde team van meer dan 2.800 mensen die op verschillende locaties overal ter wereld werkzaam zijn. Je gaat samenwerken met mensen die tot de knapste koppen binnen hun vakgebied worden gerekend om samen ons streven waar te maken: bijdragen aan het voeden van een hongerige planeet.

Je gaat werken in een op respect, vertrouwen en erkenning gebaseerde omgeving. Je krijgt de kans je eigen loopbaan vorm te geven door lokaal of internationaal samen te werken met collega’s van over de hele wereld. Wij geloven in je persoonlijke ontwikkeling en bieden training op de werkplek, voortdurende opleidingen, brancheprogramma’s en uitdagend werk aan. Er is een voortdurende focus op programma’s gericht voor het realiseren en onderhouden van het organisatorische, interculturele, management- en brancheleiderschap van ons bedrijf.”

Hendrix Genetics gelooft oprecht in Better Breeding Today. Brighter Life Tomorrow.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.