Manager Franchise & Medewerkersparticipaties | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

HR Business Partner 32-36 uur

Over Monuta

Bij het lezen van de naam Monuta, denk je waarschijnlijk aan uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. En dat klopt, dat is wat Monuta doet: samen met de nabestaanden vormgeven aan een bijzonder afscheid dat past bij de overledene. Monuta kan daarbij rekenen op haar 700 medewerkers, franchisenemers en samenwerkingspartners. Zij zijn actief vanuit de meer dan 80 vestigingen verspreid over het land (uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen en kantoren) en vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn, waar alle stafafdelingen vertegenwoordigd zijn.

Wegens het vertrek (pensionering) van de huidige functievervuller is Monuta op zoek naar een HR Business Partner voor 32-36 uur per week.

Wat verwacht Monuta van de HR Business Partner?

De HR Business Partner maakt deel uit van de afdeling HRM. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de vertaling van de organisatiestrategie naar HR strategie. Op basis van ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie geeft zij gevraagd en ongevraagd advies aan directie en management en vertaalt adviezen in beleid en HR instrumenten. Dit doet zij vanuit een de rol van business partner: faciliterend en kader stellend aan de business / het management.

Het team HRM bestaat uit 15 medewerkers, waarvan 3 praktijkopleiders, met ieder een eigen kennis- en domeingebied die elkaar aanvullen. Samen zijn zij deskundig op alle HR gebieden, zoals recruitment, arbeidsomstandigheden, HR advisering, HR administratie, opleiding & ontwikkeling. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het functioneel applicatiebeheer van HR gerelateerde systemen zoals OWS (WFM), Studytube (LMS), Youforce (personeelsinformatiesysteem).

De afdeling staat onder leiding van Daphne Beerepoot, voor wie Daadkracht, Oprechtheid en Empathie belangrijke waarden zijn.

Als HR Business Partner krijg je voldoende ruimte om zelf invulling te geven aan de rol, dit wordt ook van je verwacht. De HR Business Partner die wordt gezocht richt zich primair op de Holding en het Verzekeringsbedrijf van Monuta waarbij je sparring partner bent van teamleiders, managers en directeuren. Dit vereist organisatiesensitiviteit en strategisch inzicht. Je faciliteert de leidinggevenden, bent sparring partner op HR gebied en biedt handvatten waarmee zij invulling kunnen geven aan hun HR verantwoordelijkheid. Je geeft samen met de leidinggevenden vorm aan de strategische personeelsplanning. Organisatiesensitief betekent ook dat je een feilloos gevoel hebt -een antenne- voor waar hulp nodig is of waar mogelijk problemen ontstaan. Daarnaast heb je meer dan gemiddelde interesse in en kennis van ontwikkelingen op HR gebied en maak je de vertaalslag welke innovaties voor Monuta van belang zijn om koploper te blijven op HR vlak.

Wat is de plaats in de organisatie?

De HR Business Partner maakt deel uit van het HRM team, rapporteert aan de Manager HRM en is aanspreekpunt voor het team bij haar afwezigheid.

Welke functie-eisen zijn van belang?

Monuta is op zoek naar een bevlogen en ervaren HR Business Partner.

De HR Business Partner heeft:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding op gebied van Personeel en Organisatie of Bedrijfskunde, aangevuld met relevante trainingen (post-HBO niveau).
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het HR vakgebied.
 • Ervaring met organisatieveranderingen en werken in een complexe omgeving.
 • Ervaring in de profit-sector bij voorkeur bij een verzekeraar.
 • Aantoonbare ervaring als sparring partner van managers bij organisatieveranderingen.
 • Aantoonbare ervaring met de WOR.

Daarnaast is persoonlijkheid bepalend voor het succes in deze functie.
De HR Business Partner:

 • heeft overtuigingskracht: jij weet enthousiast jouw visie over te brengen en collega’s mee te krijgen in de veranderingen waar Monuta voor staat.
 • heeft innoverend vermogen: je staat voor vernieuwing en bent in staat om andere, soms nog onbewandelde, paden in te slaan.
 • is resultaat- en doelgericht: je legt de lat hoog, formuleert uitdagende (maar haalbare) doelstellingen.
 • is in staat om beleid te vertalen naar leesbare (interne) berichten en procedures.
 • is organisatiesensitief; je weet je feilloos door de verschillende lagen van Monuta te bewegen.
 • is analytisch sterk, je hebt overzicht over het geheel en kan omgaan met complexe situaties en taaie vraagstukken.
 • stelt het eigen ego niet centraal, maar denkt vanuit de ander. Je hebt meer dan voldoende zelfinzicht.
 • is kritisch naar zichzelf en naar de ander met een positieve intentie (gaat uit van de goede intentie van de ander, veroordeelt niet).
 • is een echte teamspeler en ziet het als een doel om gezamenlijke ambities te verwezenlijken.
 • herkent zich in de kernwaarden van Monuta: daadkrachtig, oprecht en empathisch.
  Vertaald in kerncompetenties: resultaatgericht, verantwoordelijkheidsgevoel en klantgericht.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

Cultuur van de organisatie. De medewerkers van Monuta zijn zeer betrokken bij de doelstelling van de organisatie. Niet alleen omdat deze is ontstaan vanuit een belangrijke maatschappelijke invulling, maar juist ook omdat de cultuur van de organisatie hiertoe aanleiding geeft: kleinschalig, professioneel en veel ruimte voor eigen initiatief. Dit is een wezenlijk aspect van de functie. Samen met het team kan een grote bijdrage worden geleverd op de bedrijfsvoering en de toekomst van Monuta als afscheidsspecialist.

Maatschappelijke relevantie: leidend bij alle activiteiten is de missie van Monuta: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Het besef dat er maar één kans is om een afscheid goed te laten verlopen, staat op de eerste plaats, alle operationele uitdagingen die daaruit voortkomen in deze 24/7 branche, horen daarbij. Kortom: Betekenisvol werk met impact bij een bijzondere werkgever.

Visie op HR: de afdeling HRM positioneert zich binnen Monuta volgens het Model van Ulrich. Dit model onderscheidt vier rollen voor HR. De afdeling HRM is bezig met de ontwikkeling van een operationele naar nog meer strategische afdeling waarbij ook de rol van change agent en strategisch partner steeds meer invulling krijgt.

Arbeidsvoorwaarden

Hoewel Monuta vooral bekend is als een menselijke uitvaartonderneming en -verzekeraar, is zij natuurlijk ook werkgever. Als werkgever heeft zij haar mensen veel te bieden. Zo zijn er prima arbeidsvoorwaarden inclusief een moderne pensioenregeling, stimuleert zij opleiding en groei en vindt ze een goede werksfeer belangrijk. Een goede werksfeer betekent werken in een professionele, dynamische omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, gerespecteerd wordt en interesse in elkaar heeft. Een bijzondere werkgever waarbij medewerkers ongeacht de functie, ieder op zijn manier bijdraagt aan een bijzonder afscheid.
Deze functie kan vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn vervuld worden, maar werken op afstand behoort ook tot de mogelijkheden.

Het salaris voor deze positie bedraagt max € 5.630,- per maand (op basis van 40 uur). Verdere doorgroei is op termijn eventueel mogelijk naar € 6.366,- per maand. Monuta biedt een vaste eindejaarsuitkering ter hoogte van een dertiende maand en een moderne pensioenregeling. Evenals een smartphone en laptop. Daarnaast zijn er volop studie- en ontwikkelmogelijkheden.

Voor deze positie geldt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband. Op deze manier kunnen jij en Monuta goed ervaren of jullie bij elkaar passen.

Sollicitatie en procedure

Heeft deze vacature je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde kwalificaties, dan zien wij je reactie tegemoet. Wij ontvangen graag je CV met daarin opgenomen je motivatie voor deze rol, via dit formulier. In het veld Opmerkingen geef je aan ‘Monuta HR Business Partner’.

Op basis van een CV selectie nodigen wij (Schaekel & Partners) kandidaten uit voor een oriënterend gesprek.
De meest passende kandidaten worden voorgedragen aan Monuta. Zij kiest met welke kandidaten zij een selectiegesprek wil voeren. Deze selectiegesprekken vinden in oktober plaats bij Monuta in Apeldoorn.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Marleijn de Groot of Piet Hein de Sonnaville van Schaekel & Partners.

De contactgegevens zijn:
marleijndegroot@schaekel.nl of pietheindesonnaville@schaekel.nl

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.