Manager Franchise & Medewerkersparticipaties | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

HR Business Partner Uitvaartzorg | 32-36 uur

Over Monuta

Bij het lezen van de naam Monuta, denk je waarschijnlijk aan uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. En dat klopt, dat is wat Monuta doet: samen met de nabestaanden vormgeven aan een bijzonder afscheid dat past bij de overledene. Monuta kan daarbij rekenen op haar 700 medewerkers, franchisenemers en samenwerkingspartners. Zij zijn actief vanuit de meer dan 80 vestigingen verspreid over het land (uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen en kantoren) en vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn, waar alle stafafdelingen vertegenwoordigd zijn.

In een dynamische uitvaartmarkt wil Monuta zich de komende jaren verder onderscheiden, continu blijven verbeteren en aanpassen aan de wensen van haar klanten. Ter ondersteuning van de managers Uitvaartzorg zoekt zij een HR Business Partner.

Over het HR-team

De HR Business Partner maakt deel uit van de afdeling HR. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de vertaling van de organisatiestrategie naar HR-strategie. Op basis van ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie geeft zij gevraagd en ongevraagd advies aan managers en vertaalt adviezen in beleid en HR-instrumenten. Dit doet zij vanuit een de rol van business partner: faciliterend en kader stellend aan de managers.

Het HR-team bestaat uit drie HR Business Partners, twee HR medewerkers, twee corporate recruiters, een verzuim & arbospecialist, een HR functioneel beheerder en vier praktijkopleiders.

Het team staat onder leiding van Daphne Beerepoot (Manager HRM) voor wie Daadkracht, Oprechtheid en Empathie belangrijke waarden zijn.

Wat verwacht Monuta van de HR Business Partner?

Als HR Business Partner ben je de sparringpartner en adviseur voor teamleiders, coördinatoren, regiomanagers en de landelijke managers van de uitvaartgroep. Zij werken verspreid over diverse locaties in het land. Focusgebied van deze functie is de oostelijke helft van Nederland.

Wat ga je doen?

 • Je faciliteert en adviseert de leidinggevenden, bent sparring partner op HR-gebied en biedt hen handvatten waarmee zij invulling kunnen geven aan hun HR-verantwoordelijkheid.
 • Je geeft samen met de leidinggevenden vorm aan de strategische personeelsplanning.
 • Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen op HR-gebied en vertaalt deze naar bruikbare oplossingen.
 • Je voert talentenanalyses (TMA methode) uit en geeft adviezen op het gebied van selectie, (persoonlijke) ontwikkeling, talentmanagement en duurzame inzetbaarheid.
 • Je denkt mee en adviseert over organisatorische veranderingen.
 • Je ondersteunt managers bij (lastige) casuïstiek.
 • Je stelt bij, vernieuwt en implementeert HR-processen, werkwijzen en instrumenten. Je neemt deel aan HR-projecten.

Je krijgt voldoende ruimte om zelf invulling te geven aan de rol, dit wordt ook van je verwacht. Dit vereist organisatiesensitiviteit. Dit betekent dat je een feilloos gevoel hebt -een antenne- voor waar hulp nodig is of waar mogelijk problemen ontstaan. Ook krijg je in deze rol ruimte voor groei en eigen ontwikkeling.

Welke functie-eisen zijn van belang?

Monuta is op zoek naar een bevlogen en ervaren HR Business Partner.

De HR Business Partner heeft:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding op gebied van Personeel en Organisatie of Bedrijfskunde, aangevuld met relevante trainingen (HBO-niveau).
 • Minimaal 5 jaar ervaring als HR Business Partner of in een adviserende HR-rol.
 • Ruime kennis van het arbeidsrecht en van de arbeidstijdenwetgeving (o.a. roosteren).
 • Ervaring met organisatieveranderingen en werken in een complexe omgeving.
 • Ervaring in de profit-sector.
 • Een rijbewijs en is flexibel v.w.b. reizen: enerzijds om vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn te werken en anderzijds in het land actief te zijn.

Daarnaast ben je:

 • Organisatiesensitief, je weet je feilloos door de verschillende lagen van Monuta te bewegen.
 • Resultaatgericht, je legt de lat hoog, formuleert uitdagende (en haalbare) doelstellingen.
 • Een kei in het organiseren van je werk, je houdt overzicht en kan snel schakelen.
 • Zelfstartend, analytisch en je hebt een gezond portie doorzettingsvermogen.
 • Overtuigend, je weet jouw visie over te brengen en collega’s mee te nemen in veranderingen waar Monuta voor staat.
 • Een echte teamspeler die een actieve bijdrage levert aan het verder positioneren van de rol van HR Business Partner en die de gezamenlijke ambities wil verwezenlijken.
 • In staat de kernwaarden van Monuta uit te dragen. Daadkrachtig, Oprecht en Empathisch.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

Cultuur van de organisatie. De medewerkers van Monuta zijn zeer betrokken bij de doelstelling van de organisatie. Niet alleen omdat deze is ontstaan vanuit een belangrijke maatschappelijke invulling, maar juist ook omdat de cultuur van de organisatie hiertoe aanleiding geeft: kleinschalig, professioneel en veel ruimte voor eigen initiatief. Dit is een wezenlijk aspect van de functie. Samen met het team kan een grote bijdrage worden geleverd op de bedrijfsvoering en de toekomst van Monuta als afscheidsspecialist.

Maatschappelijke relevantie: leidend bij alle activiteiten is de missie van Monuta: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Het besef dat er maar één kans is om een afscheid goed te laten verlopen, staat op de eerste plaats, alle operationele uitdagingen die daaruit voortkomen in deze 24/7 branche, horen daarbij. Kortom: Betekenisvol werk met impact bij een bijzondere werkgever.

Visie op HR: de afdeling HR positioneert zich binnen Monuta volgens het Model van Ulrich. Dit model onderscheidt vier rollen voor HR. De afdeling HR heeft zich ontwikkeld van een operationele naar meer strategische afdeling waarbij ook de rol van change agent en strategisch partner steeds meer invulling krijgt.

Arbeidsvoorwaarden

Hoewel Monuta vooral bekend is als een menselijke uitvaartonderneming en -verzekeraar, is zij natuurlijk ook werkgever. Als werkgever heeft zij haar mensen veel te bieden. Zo zijn er prima arbeidsvoorwaarden inclusief een moderne pensioenregeling, stimuleert zij opleiding en groei en vindt ze een goede werksfeer belangrijk.

Een goede werksfeer betekent werken in een professionele, dynamische omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, gerespecteerd wordt en interesse in elkaar heeft. Een bijzondere werkgever waarbij medewerkers ongeacht de functie, ieder op zijn manier bijdraagt aan een bijzonder afscheid.

Monuta wil een afspiegeling zijn van de samenleving, binnen alle lagen van de organisatie. Zij vindt het belangrijk dat iedereen die bij Monuta werkt zich thuis voelt, herkent en gerespecteerd voelt. In de werving en selectie kijkt zij of iemands persoonlijkheid en kwaliteiten matchen met de vereisten voor de functie. Het maakt niet uit wat je gender, seksuele geaardheid, religie, arbeidsbeperking of culture achtergrond is.

Deze functie wordt vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn vervuld en vanuit de diverse locaties in de oostelijke helft van het land. Gedeeltelijk werken vanuit huis behoort tot de mogelijkheden.

Het salaris voor deze positie bedraagt maximaal € 5.415,- per maand (op basis van 40 uur per week). Monuta biedt een vaste eindejaarsuitkering ter hoogte van een dertiende maand en een moderne pensioenregeling. Evenals een smartphone, laptop en leaseauto. Daarnaast zijn er volop studie- en ontwikkelmogelijkheden.

Voor deze positie geldt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband. Op deze manier kunnen jij en Monuta goed ervaren of jullie bij elkaar passen.

Sollicitatie en procedure

Heeft deze vacature je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde kwalificaties, dan zien wij je reactie tegemoet. Wij ontvangen graag je CV met daarin opgenomen je motivatie voor deze rol, via dit formulier. In het veld Opmerkingen geef je aan ‘Monuta HRBP Uitvaart’.

 • Op basis van een CV selectie nodigen wij (Schaekel & Partners) kandidaten uit voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten worden voorgedragen aan Monuta. Zij kiest met welke kandidaten zij een selectiegesprek wil voeren.
 • Het sollicitatieproces bestaat uit twee gespreksrondes en een online persoonlijkheidsvragenlijst (TMA analyse). Deze selectiegesprekken vinden in maart 2023 plaats bij Monuta in Apeldoorn.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Marleijn de Groot via marleijndegroot@schaekel.nl

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.