Director Utilities | CGI | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Director Utilities

Over CGI Nederland

CGI, opgericht in 1976, is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van informatietechnologie en business process services. CGI levert kwalitatief hoogwaardige diensten op het gebied van business consultancy, systeemintegratie en outsourcing services. Met ruim 72.000 medewerkers, in 40 landen en 400 kantoren heeft CGI een leidende positie binnen de sector wat betreft het leveren van projecten en business transformaties. Door optimale afstemming op de bedrijfsstrategie van de klant en een cultuur van ‘accountability’ worden de beste resultaten behaald en heeft CGI een gemiddelde klanttevredenheid van 9,1 en projecten voor 95% on-time en on-budget geleverd. Sinds 2012 is CGI actief op de Nederlandse markt door de overname van CMG/Logica en heeft haar positie vanaf dat moment alleen maar zien versterken.

De strategie van CGI kenmerkt zich door een sterke klantfocus met verantwoordelijkheid laag in de organisatie. Hierdoor is er een sterk handelend vermogen in de groep. Tegelijkertijd onderscheidt CGI zich door te investeren in Intellectual Property, waarmee zij naast top-consultants ook daadwerkelijke oplossingen kan meebrengen naar haar klanten. De combinatie van marktkennis, IT-innovatie en eigen oplossingen is een zeer succesvolle gebleken.

Binnen de Utility markt is CGI al meer dan 30 jaar een bekende partij in energiedistributie, watermanagement en recycling. Wereldwijd zijn circa 6.000 mensen dagelijks in deze sector actief. Zo is CGI nauw betrokken bij de ontwikkeling van smart grids en metering en de daarbij behorende big data oplossingen. Zo verzorgt CGI bijvoorbeeld de data-clearing tussen de elektriciteitsspelers in Nederland en past die oplossing inmiddels ook toe in andere landen.

Voor de komende jaren heeft CGI zich tot doel gesteld om een leidende rol te spelen bij de energie-transitie door toepassing van innovatieve en bedrijfskritische ICT-oplossingen. Haar bijdrage aan de ontwikkeling van wind farms is daarvan een bewijs.

Enkele feiten:

 • Meer dan 30 jaar ervaring en diepgaande utility kennis opgedaan bij klanten in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Australië en Azië.
 • Partner voor 6 van de 10 wereldwijde Utility Providers en meerdere succesvolle transformaties begeleid.
 • Marktleider op het terrein van marktsystemen voor de energiemarkt.
 • Partner van leidende nationale en internationale Utilities providers zoals GDF, EDP, Elexon, Stedin, Enexis, Alliander, Stedin, etc.
 • Ontwikkelaar en beheerder van de managementsystemen voor meer dan 300 ‘wind farms’.
 • Naast projecten, consulting en outsourcingsservices op het gebied van applicatieontwikkeling & beheer, infrastructuur, integraties en business processen, heeft CGI zelf oplossingen (Intellectual Property) ontwikkeld. Zowel specifiek voor de Utility markt als generieke oplossingen voor diverse sectoren.
 • Breed portfolio aan security oplossingen, van security scans tot volledige uitbesteding van security diensten naar een van onze wereldwijde SOC’s (security operating centers).
 • CGI heeft 2 ‘Internet of Things’ (IoT) platforms ontwikkeld voor internationale providers. In Nederland heeft CGI een ‘multiple client’ IoT platform geïmplementeerd dat wordt gebruikt voor diverse business toepassingen voor klanten in binnen –en buitenland.

CGI hanteert de Management Foundation, een set aan ontwikkelde processen, tools en methodieken, verrijkt met best practices van de tientallen succesvolle overnames die CGI heeft gedaan. Als resultaat heeft zij een zeer goed track record om eenmalige projecten naar lange termijn relaties en partnerships te ontwikkelen. CGI Nederland heeft zich de afgelopen jaren omgevormd naar een door innovatie gedreven dienstverlener. Door internationaal te investeren in Industry Business Solutions focust CGI op het direct waarde leveren aan de business.

Om aan de toenemende vraag van haar klanten te kunnen voldoen is CGI voor de Utilities business unit op zoek naar een Director Consulting Services, die verantwoordelijk wordt voor innovatieve projecten en in staat is de inhoudelijke marktvisie te ontwikkelen en uit te dragen. Utilities maakt onderdeel uit van de Sector Oil & Gas, Utilities en Telecommunications.

Wat verwacht CGI van de Director Consulting Services?

‘Visie in het hoofd, voeten op de grond’

De Director Consulting Services (DCS) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de een strategische visie op de relatie tussen CGI en een select aantal klanten. Hij/zij weet de innovatieve mogelijkheden van smart grid, IoT, etc. te vertalen naar concrete businessmogelijkheden en is verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie van de ontstane projecten. Neemt -deels- persoonlijk verantwoordelijkheid voor de projecten in het zicht van de klant (leidt van voren). De DCS is verantwoordelijk voor een team van circa 15 consultants om hen te begeleiden in hun persoonlijke groei en effectiviteit.

De DCS is een echte teamspeler, die samen met de VP Consulting Services en andere collega’s deelneemt aan business development en delivery trajecten, zijn/haar industriekennis en visie deelt met collega’s en samen met andere collega’s de projecten van CGI succesvol realiseert.

Hij/zij bouwt een duurzame relatie op en weet zo de ‘share of wallet’ te laten groeien. Daarnaast is DCS lid van het managementteam van de business unit Utilities.

De DCS is een gedreven expert en people manager, die opdrachtgevers mee kan nemen in zijn/haar visie en weet dat dat alleen bereikt kan worden door geïnspireerde en betrokken professionals. Hij/zij weet dan ook de aandacht te balanceren tussen aandacht voor resultaten, betrokkenheid en kwaliteit.

CGI is een open organisatie met een sterk ontwikkelde drive om eigen verantwoordelijkheid te nemen én anderen daarbij te helpen. Het internationale netwerk biedt daarbij ongekende mogelijkheden om hulp te krijgen en te geven. Tegelijkertijd maakt de DCS onderdeel uit van een team met eigen verantwoordelijkheden en de ondernemende ruimte om die waar te maken.

CGI heeft ondernemerschap hoog in het vaandel en kenmerkt zich als een platte en transparante organisatie met volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De organisatie is sterk klantgericht, waarbij klanttevredenheid en projectsucces de essentiële factoren voor persoonlijke groei zijn.

De beloning is aangepast op de functie en heeft behalve een goede vaste beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden, een performance afhankelijke component en de mogelijkheid om deel te nemen in het eigendom van de onderneming.

Welke functie-eisen zijn van belang?

‘Focus op projecten en klanten’

Van de DCS wordt verwacht dat deze sterke projectvaardigheden weet te combineren met goede kennis van de Utility markt. Aangetoonde ervaring in het initiëren en realiseren van business- en IT- oplossingen binnen de Utility markt is een vereiste. Qua persoonlijkheid: iemand die het overzicht weet houden en hoofd- van bijzaken weet te scheiden. Iemand die innovatief sterk is, maar zich niet verliest in dromen alleen.

 • 10+ jaar ervaring in de Utility of Telecom markt, met business- en IT-oplossingen.
 • Aantoonbare ervaring in end-to-end projectmanagement.
 • WO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare kennis op het terrein van energietransport, energiebedrijven, telecom en/of kabel organisaties.
 • Communicatieve vaardigheden, zowel schrijvend als sprekend.
 • Teamspeler, die makkelijk anderen voor zijn/haar ideeën weet te winnen.
 • Zelf startend en initiërend.
 • Goed Engels in woord en schrift.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.