Manager Franchise & Medewerkersparticipaties | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Commercieel Manager Uitvaartzorg NL

Over Monuta

Monuta is een van de grootste spelers in de uitvaartbranche. Binnen Monuta zijn 700 medewerkers, franchisenemers en samenwerkingspartners werkzaam. Zij zijn actief vanuit de meer dan 80 vestigingen verspreid over het land (uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen en kantoren) en het hoofdkantoor in Apeldoorn, waar alle stafafdelingen vertegenwoordigd zijn. Ook in Duitsland is Monuta inmiddels 10 jaar succesvol actief op de groeiende uitvaartverzekeringsmarkt vanuit het hoofdkantoor in Düsseldorf.

Monuta bevindt zich in een dynamische uitvaartmarkt waarin zij de komende jaren wil groeien en zich verder wil onderscheiden. Om dit te bereiken, is een groot veranderprogramma opgezet. Het doel? Het realiseren van een efficiëntere, effectievere en wendbare organisatie door het implementeren van nieuwe manieren van werken. De opstartfase is voorbij, de komende 2 jaar wordt het programma verder geïmplementeerd.

Het bedrijfsonderdeel Uitvaartzorg heeft een prominente rol binnen de organisatie en wil de komende jaren verder groeien. Om belangrijke doelstellingen en ambitieuze jaarplannen te realiseren, zoekt zij een Commercieel Manager Uitvaartzorg Nederland.

Wat verwacht Monuta van de Commercieel Manager Uitvaartzorg?

De commercieel manager is verantwoordelijk voor het realiseren van de commerciële bedrijfsdoelstellingen.
Voor een optimale klantbeleving, het overtreffen van klantverwachting en een hoge klanttevredenheid in combinatie met een optimale bezettingsgraad van de panden en de optimale inzet van mensen en middelen. Hij geeft op zakelijke, verbindende en resultaatgerichte wijze leiding aan het team en implementeert nieuwe werkwijzen. Legt de verbinding tussen het team en de ondersteunde afdelingen van het hoofdkantoor.
Het totale team heeft een omvang van circa 90 medewerkers.

De volgende drie elementen zijn kenmerkend voor de koers: commerciële slagkracht, operational excellence en duurzaamheid.

De commercieel manager is een ondernemer pur sang. Zakelijke kansen zien en benutten, zitten in zijn DNA. Continu is hij bezig met het (laten) onderzoeken van marktmogelijkheden en de vertaling hiervan naar kansen voor het land. Leidend is de missie van Monuta: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Het besef dat er maar één kans is om een afscheid goed te laten verlopen, staat op de eerste plaats, alle operationele uitdagingen die daaruit voortkomen in deze 24/7 branche, horen daarbij.

De commercieel manager beschikt over sterke ondernemerschapsvaardigheden. Weet de balans te vinden tussen commercie enerzijds en de cultuur binnen Monuta als zorgbedrijf anderzijds. Deze verantwoordelijke baan heeft grote impact op de bedrijfsvoering en de toekomst van Monuta als afscheidsspecialist.

Wat is de plaats in de organisatie?

De commercieel manager Uitvaartzorg rapporteert aan de directeur Uitvaartzorg en heeft 5 direct reports (zijnde de commercieel managers in de regio).

Welke functie-eisen zijn van belang?

De commercieel manager Uitvaartzorg heeft:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding bij voorkeur richting Bedrijfskunde of Commerciële Economie.
 • Een trackrecord in Operational Excellence.
 • Minimaal 8 jaar leidinggevende ervaring in een complexe omgeving.
 • Aantoonbare ervaring in commerciële dienstverlening, bij voorkeur met decentraal leidinggeven.
 • Affiniteit met uitvaartzorg.
 • Flexibiliteit m.b.t reizen: enerzijds om vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn te opereren en anderzijds in het land werkzaam te zijn.

Daarnaast is persoonlijkheid bepalend voor het succes in deze functie.
De commercieel manager:

 • Heeft een ondernemende geest die zich niet voor één gat laat vangen, die kansen ziet en benut en daarin een zakelijke afweging maakt.
 • Benadert iedereen respectvol en weet wat uitvaartverzorgers beweegt.
 • Analyseert en doorgrondt problemen en plaatst deze met zijn helicopterview in een breder kader.
 • Start zaken, maar rust niet voor deze succesvol voltooid zijn. Met oog voor kwaliteit en zorgvuldigheid vanwege het bijzondere werk.
 • Is resultaatgericht en voelt zich medeverantwoordelijk voor het resultaat van Monuta.
 • Is een echte relatiebeheerder en ziet het als een doel om gezamenlijke ambities te verwezenlijken.
 • Is bestand tegen grote hectiek.
 • Herkent zich in de kernwaarden van Monuta: daadkrachtig, oprecht en empathisch. Vertaald in kerncompetenties: resultaatgericht, verantwoordelijkheidsgevoel en klantgericht.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

Cultuur van de organisatie. De medewerkers van Monuta zijn zeer betrokken bij de doelstelling van de organisatie. Niet alleen omdat deze is ontstaan vanuit een belangrijke maatschappelijke invulling, maar juist ook omdat de cultuur van de organisatie hiertoe aanleiding geeft: kleinschalig, professioneel en veel ruimte voor eigen initiatief. Voor de aan te trekken commercieel manager is dit een wezenlijk aspect van de functie. Samen met het team kan een grote bijdrage worden geleverd op de bedrijfsvoering en de toekomst van Monuta als afscheidsspecialist.

Ondernemerschap. Binnen Monuta is een groot veranderprogramma opgezet om een efficiëntere, effectievere en wendbare organisatie te realiseren door het implementeren van nieuwe manieren van werken. De opstartfase is voorbij, de komende 2 jaar wordt het programma verder geïmplementeerd. Uitvaartzorg Nederland heeft een prominente rol binnen de organisatie en wil de komende jaren verder groeien. Voor de commercieel manager ligt hier een schitterende opdracht om belangrijke doelstellingen en ambitieuze jaarplannen te realiseren. Zonder goed ondernemerschap en commercieel inzicht is dit niet te bereiken. Deze zijn bepalend voor het succes.

Locatie. Het hoofdkantoor van Monuta ligt vlakbij de snelweg (A1) in Apeldoorn en is uitstekend bereikbaar vanuit het midden en oosten van het land.

Arbeidsvoorwaarden

Hoewel Monuta vooral bekend is als een menselijke uitvaartonderneming en -verzekeraar, is zij natuurlijk ook werkgever. Als werkgever heeft zij haar mensen veel te bieden. Zo zijn er prima arbeidsvoorwaarden, stimuleert zij opleiding en groei en vindt ze een goede werksfeer belangrijk. Een goede werksfeer betekent werken in een professionele, dynamische omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, gerespecteerd wordt en interesse in elkaar heeft. Een bijzondere werkgever waarbij medewerkers ongeacht de functie, ieder op zijn manier bijdraagt aan een bijzonder afscheid.

Het salaris voor deze positie ligt tussen € 5.740,- en € 8.591,- per maand. Monuta biedt een eindejaarsuitkering ter hoogte van een dertiende maand en een prima pensioenregeling. Evenals een smartphone, laptop en leaseauto. Daarnaast zijn er volop studie- en ontwikkelmogelijkheden.
Voor deze positie geldt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.