Manager Franchise & Medewerkersparticipaties | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Commercieel Manager Uitvaart, regio Noord-NL

Over Monuta

Bij het lezen van de naam Monuta, denk je waarschijnlijk aan uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. En dat klopt, dat is wat Monuta doet: samen met de nabestaanden vormgeven aan een bijzonder afscheid dat past bij de overledene. Monuta kan daarbij rekenen op haar 700 medewerkers, franchisenemers en samenwerkingspartners. Zij zijn actief vanuit de meer dan 80 vestigingen verspreid over het land (uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen en kantoren) en vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn, waar alle stafafdelingen vertegenwoordigd zijn.

Monuta bevindt zich in een dynamische uitvaartmarkt waarin zij de komende jaren wil groeien en zich verder wil onderscheiden. Om dit te bereiken, is een groot veranderprogramma opgezet. Het doel? Het realiseren van een efficiëntere, effectievere en wendbare organisatie door het implementeren van nieuwe manieren van werken. Maar ook het opzetten van toekomstbestendige businessmodellen om verdere innovatie in gang te zetten. Het programma wordt de komende jaren verder geïmplementeerd.

Het bedrijfsonderdeel Uitvaartzorg heeft een prominente rol binnen Monuta en wil de komende jaren verder groeien. Binnen Uitvaartzorg is de functie vacant van Commercieel Manager Uitvaart Noord-Nederland.

Over de Uitvaartorganisatie

De uitvaartorganisatie van Monuta is verdeeld in 4 regio’s. Iedere regio wordt aangestuurd door een Commercieel Manager en een Facilitair Manager. Zij werken zeer nauw samen en zijn ook samen P&L verantwoordelijk voor betreffende regio.

Wat verwacht Monuta van de Commercieel Manager Uitvaart regio Noord (CMU)?

De CMU is verantwoordelijk voor het realiseren van de commerciële doelstellingen van regio Noord. Geeft op zakelijke, verbindende en resultaatgerichte wijze leiding aan de uitvaartverzorgers in deze regio. Draagt er zorg voor dat de medewerkers altijd handelen vanuit commerciële doelstellingen in combinatie met een optimale klantbeleving en klanttevredenheid. Realiseert klantdoelstellingen. Coacht de medewerkers tijdens de transitie in hun omgang met de verandering. Coacht en inspireert hen in de ontwikkeling van de competenties die nodig zijn. Levert hiermee een bijdrage aan het overtreffen van de klantverwachting en de realisatie van een 9+ klantbeleving. Is de schakel tussen de uitvaartverzorgers en de ondersteunende afdelingen op het hoofdkantoor.

Het team waaraan leiding wordt gegeven in regio Noord bestaat uit 25 uitvaartverzorgers. Het totale landelijke commerciële team bedraagt circa 90 medewerkers. Regio Noord omvat het gebied in de lijn Zwolle tot Groningen.

Leidend is de missie van Monuta: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Het besef dat er maar één kans is om een afscheid goed te laten verlopen, staat op de eerste plaats, alle operationele uitdagingen die daaruit voortkomen in deze 24/7 branche, horen daarbij.

Wat is de plaats in de organisatie?

De CMU rapporteert aan de landelijk Commercieel Manager Uitvaarzorg, Mirella Geurts, heeft 25 direct reports en maakt samen met de 3 andere CMU’s deel uit van het commerciële team Uitvaartzorg.

Welke functie-eisen zijn van belang?

De CMU:

 • Heeft een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld richting Bedrijfskunde of Commerciële Economie.
 • Heeft een commercieel track record (met P&L verantwoordelijkheid).
 • Heeft minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een complexe omgeving.
 • Heeft aantoonbare ervaring in zakelijke dienstverlening en met decentraal leidinggeven.
 • Heeft vanuit zijn werkervaring eerder met teams gewerkt die hij heeft gecoacht binnen een veranderende organisatie.
 • Is flexibel m.b.t reizen: enerzijds om vanuit het regiebureau in Groningen te opereren en anderzijds in de regio actief te zijn.

Daarnaast is persoonlijkheid bepalend voor het succes in deze functie.

 • Enerzijds een people manager met een luisterend oor voor zijn medewerkers. Anderzijds een commercieel manager met oog voor een gezonde bedrijfsvoering. ‘Cool head, warm heart’.
 • Sterke klantgerichtheid.
 • Coachende en inspirerende stijl van leidinggeven, draagt actief bij aan de persoonlijke ontwikkeling en groei van de medewerkers.
 • Brengt visie mee en stijgt boven de operationele gang van zaken uit.
 • Commercieel vermogen met een scherp oog voor ontwikkelingen en kansen in de markt.
 • Een verbindende en enthousiasmerende persoonlijkheid waar collega’s graag een stapje harder voor lopen.
 • Relatiebouwer / -beheerder.
 • Bestand tegen grote hectiek.
 • Een echte teamspeler die het als een doel ziet om gezamenlijke ambities te verwezenlijken.
 • Weet anderen van nature mee te krijgen in veranderingen, weet hen te enthousiasmeren.
 • Energiek, flexibel, laat zich niet uit het veld slaan.
 • Laat zijn ego thuis.
 • Herkent zich in de kernwaarden van Monuta: daadkrachtig, oprecht en empathisch. Vertaald in kerncompetenties: resultaatgericht, verantwoordelijkheidsgevoel en klantgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Hoewel Monuta vooral bekend is als een menselijke uitvaartonderneming en -verzekeraar, is zij natuurlijk ook werkgever. Als werkgever heeft zij haar mensen veel te bieden. Zo zijn er prima arbeidsvoorwaarden inclusief een moderne pensioenregeling, stimuleert zij opleiding en groei en vindt ze een goede werksfeer belangrijk. Een goede werksfeer betekent werken in een professionele, dynamische omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, gerespecteerd wordt en interesse in elkaar heeft. Een bijzondere werkgever waarbij medewerkers ongeacht de functie, ieder op zijn manier bijdraagt aan een bijzonder afscheid.

Het salaris voor deze positie bedraagt max € 6.366,- per maand (op basis van 40 uur). Monuta biedt een vaste eindejaarsuitkering ter hoogte van een dertiende maand en een moderne pensioenregeling. Evenals een smartphone, laptop en leaseauto. Daarnaast zijn er volop studie- en ontwikkelmogelijkheden.

Voor deze positie geldt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband. Op deze manier kunnen jij en Monuta goed ervaren of jullie bij elkaar passen.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Marleijn de Groot via marleijndegroot@schaekel.nl.

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.