CIO / CTO | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Chief Information Officer / Chief Technology Officer

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen.  

Sector: zakelijke dienstverlening

Voor een van de leidende firma’s in de zakelijke dienstverlening zijn wij op zoek naar een Chief Information Officer / Chief Technology Officer (CIO/CTO).

Wat wordt verwacht van de CIO/CTO?

De CIO/CTO is eindverantwoordelijk voor de IT organisatie, verdere digitalisering en het transformatieproces dat, als gevolg van de digitalisering, in de organisatie zal plaatsvinden. De aan te trekken CIO/CTO zal niet alleen een overkoepelende visie hierover hebben, maar is tevens in staat deze vorm en inhoud te geven.

Meer specifiek:

 1.  IT organisatie: De CIO/CTO zal een verdere professionaliseringsslag maken rond de IT processen en infrastructuur. Bestaande ERP systemen en backoffice processen zullen worden verbeterd. Specifieke aandacht zal er zijn voor de IT regie-organisatie, waar bestaande overeenkomsten dienen te worden geoptimaliseerd.
 2. Digitalisering: Komende periode zal de focus liggen op verdere digitalisering van de processen. Dit geldt voor alle processtromen in de organisatie.
 3. Transformatie: Gestart is met een grootschalig veranderingsproces voor het volledige bedrijf. De CIO/CTO geeft hier leiding aan (tijdspanne 2/3 jaar). IT processen zijn dragend voor deze omslag van doen en denken. Uiteindelijk zal deze omslag de organisatie, de systemen en de cultuur van de organisatie raken.

Welke functie-eisen zijn van belang?

De CIO/CTO werkt als een magneet binnen de volledige organisatie. Bij uitstek komen nieuwe (externe) ontwikkelingen via hem tot stand, waarbij deze vaak via de lijn van technologie worden vormgegeven. In de kern vereist dit een open, innovatieve blik en houding met een grote mate aan interesse voor IT ontwikkelingen. Enige mate van vak-idiotie kan helpen hierbij. Om succesvol binnen de organisatie te opereren, is ondernemerschap vereist, maar zeker ook autonomie en onafhankelijkheid. Daarnaast is persoonlijkheid bepalend voor het succes in deze functie.

De CIO/CTO:

 • is een inspirerende people manager met natuurlijk leiderschap en een sterk gevoel bij wat er leeft/speelt.
 • is zichtbaar en benaderbaar, begeeft zich in persoon regelmatig op de verschillende locaties en afdelingen in het bedrijf.
 • is een teamspeler die het als een doel ziet om gezamenlijke ambities te verwezenlijken.
 • schakelt makkelijk met mensen op verschillende niveaus in het bedrijf. Stakeholdermanagement.
 • is duidelijk en weet te verbinden.
 • stelt eigen ego niet centraal, maar denkt vanuit de ander. Meer dan voldoende zelfkennis.
 • dwingt van nature respect af op basis van zijn kennis en ervaring, is duidelijk en transparant, neemt verantwoordelijkheid.

Functie-eisen:

De CIO/CTO beschikt over:

 • WO werk- en denkniveau, heeft bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van Informatica of Technische Bedrijfskunde.
 • Minimaal 5 jaar relevante leidinggevende ervaring binnen de professionele zakelijke dienstverlening.
 • Een duidelijke visie op digitalisering, weet deze op verschillende niveaus over te brengen.
 • Inspirerend vermogen om technologische ontwikkelingen te herkennen, over te brengen en toe te kunnen passen in de organisatie.
 • Aantoonbare ervaring met grootschalige digitale transformaties, bij voorbeeld opgedaan binnen toonaangevende consultancy firma’s of in beursgenoteerde en complexe bedrijven.
 • Een proactieve, servicegerichte instelling en drive om de beste resultaten te behalen.
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Een coachende managementstijl en ervaring met situationeel leiderschap.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

Spil van de organisatie: anders dan bij andere CIO of CTO posities, vormt, mede door het transformatieproces, de CIO/CTO de onderscheidende positie van de organisatie. Veranderingen starten en worden vanuit hier vormgegeven.

Kern van de organisatie: de opdrachtgever staat als bedrijf midden in de samenleving. Het ondernemerschap is overal zichtbaar en voelbaar. Snel handelen en actiegericht werken is in deze sector een absolute must. Als CIO/CTO hiervan deel uit maken in een positie waar alles samenkomt, is een droom voor menigeen.

Autonome eindverantwoordelijke positie: deze functie is een strategische, eindverantwoordelijke IT positie in een firma waarbij IT processen steeds meer leidend zijn en worden.

Arbeidsvoorwaarden

Bij een zware positie als deze hoort dito renumeratiepakket, met uiteraard uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan een bonusregeling en een leaseauto. Voor deze positie geldt een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Piet Hein de Sonnaville of Marleijn de Groot van Schaekel & Partners.

De contactgegevens zijn: marleijndegroot@schaekel.nl of pietheindesonnaville@schaekel.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.