Business IT Manager | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Business IT Manager | Den Bosch

Over Kader

De Kader Group levert consultancy & interim diensten, digitale oplossingen en opleidingen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. De missie is: het creëren van een veilige en duurzame leefomgeving om door te geven aan toekomstige generaties. Sleutelwoorden zijn: pragmatisch, innovatief, persoonlijk en vakkundig.

De Kader Group startte in 1994 en bestaat inmiddels uit ruim 350 gedreven medewerkers. Lees hier meer over de Kader Group.

Kader Digital

Binnen de Kader Group zijn meerdere business units actief, waaronder Kader Digital. Kader Digital is een softwarebedrijf dat opdrachtgevers voorziet en ondersteunt van online software voor kwaliteit en (Arbo)veiligheid. Meer dan 10.000 organisaties zijn verbonden met hen. Binnen deze klantengroep is een grote diversiteit aanwezig, wat zowel een gestandaardiseerde aanpak vraagt, maar ook een meer klantspecifieke aanpak. Tot de gebruikers behoren o.a. ministeries, grootwinkelbedrijven, ziekenhuizen, transportorganisaties en distributiecentra. Maar ook modewinkels, timmerbedrijven en aannemers. Een goede balans tussen effectiviteit en kwaliteit is een voortdurend aandachtspunt.

De verdere vooruitzichten zijn uitstekend. Het verbinden van data, mensen en processen staat centraal in de dienstverlening. Verdere innovatie is noodzakelijk en gewenst om de voortgaande groei te garanderen en continueren. Je vindt hier meer informatie over Kader Digital.

Binnen Kader Digital is de functie van Business IT Manager vacant.

Wat verwacht Kader Digital van de Business IT Manager?

Kader Digital zoekt een Business IT Manager die vanuit zijn/haar professie meedenkt over de ontwikkeling van de business strategie en deze intern ook kan vertalen naar de operationele IT en business processen. De Business IT Manager heeft oog voor alle processen die gaande zijn, brengt deze samen en zorgt dat er geen gaten vallen c.q. overlap is. Daarnaast denkt de Business IT Manager mee met -en is zichtbaar in- de operatie en stuurt op efficiënte en effectieve uitvoering van de integrale IT-delivery.

Je geeft via een team-lead leiding aan het CS team en direct aan een aantal projectleiders en klant-applicatie-ontwikkelaars. De omvang van deze groep bedraagt zo’n 10 fte. Je bent daarbij zowel coach, vraagbaak als het escalatieniveau van de klant. Ook ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen van de klantengroep samen met de consultants. Dat doe je door het positioneren van het brede portfolio aan modules en de services behorende bij de applicatie van Kader Digital.

Je bent met je team (HBO+) dagelijks aan de gang om de korte-termijn zaken op te pakken. Ook ben je constant bezig met verbeterstappen. Dat kan zijn op proces, systeem en/of met de organisatie.

Gezocht wordt naar een manager die een achtergrond in IT heeft en sterk is in processen, aansturing van mensen en staat voor een uitstekende service bij implementatie en service aan klanten.

De focuspunten zijn:

 • Haal het maximale uit het team.
 • Verbeter en versnel de interne processen.

Verdere taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn:

 • Het onderhouden van externe contacten met klanten en overige stakeholders die van belang zijn voor het functioneren van Kader Digital. Je bent sparring partner, zowel intern als extern.
 • Het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening waarbij het opereren vanuit ondernemerschap centraal staat.

Vanzelfsprekend maak je deel uit van het Kader Digital MT en rapporteer je aan de BU manager, Kees Aling. Je schakelt veel en graag met de Manager Development.

Kortom: een veelzijdige job waarin je zowel direct met individuele Enterprise-klanten te maken hebt, als -via het CS team- met klantgroepen. En: op beide facetten is veel succes te behalen, want de organisatie groeit hard en heeft een prachtige, maar veeleisende klantgroep.

Welke functie-eisen zijn van belang?

 • HBO denk- en werkniveau met een gedegen opleiding op het gebied van IT.
 • Ervaring in een IT-managementrol. Peoplemanager met enerzijds een directieve leidinggevende stijl (operatie) en anderzijds een coachende leidinggevende stijl (groei).
 • Visie op IT en SAAS toepassingen. Ervaring met Low-code ontwikkeling en aansturing van ontwikkel/configuratie-teams.
 • Hands-on mentaliteit. Kan schakelen tussen de operatie en de lange termijn.
 • People manager die medewerkers kan motiveren en inspireren.
 • Communicatief vaardig en diplomatiek.
 • Beheerst Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat maakt deze positie aantrekkelijk?

Ambitie: Kader Digital maakt een volgende stap in haar ondernemingsfase. Een fase waarin zij zich klaar moet maken om verdere groei aan te kunnen en haar ambities waar te maken. Met daarbij een team dat op volle kracht vooruit wil. Als er ergens een kans ligt om zichtbaar waarde te kunnen toevoegen en bij te kunnen dragen aan de ambities en verdere groei en professionalisering van Kader Digital, dan is dat in deze positie.

IT Management: deze rol is bij uitstek geschikt voor een IT manager die verder wil groeien binnen het vakgebied van Business IT Management. Een prima opstap voor een manager die meer verantwoordelijkheid wil krijgen en zich verder wil ontwikkelen als persoon en leidinggevende.

Ondernemerschap: de markt waarin Kader Digital opereert is divers en is voortdurend onderhevig aan veranderingen en ontwikkelingen. Dit vereist snelheid, kort op de bal acteren en scherpte. Denken vanuit het perspectief van een ondernemer is de enige constante variabele in het geheel.

Maatschappelijke relevantie: Kader Group verbetert de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van organisaties, zodat eenieder goed kan zorgen voor mens, milieu en maatschappij. Dat wordt gedaan met een breed pakket aan diensten. Hieraan kan de Business IT Manager een grote en relevante bijdrage leveren.

Arbeidsvoorwaarden

Als werkgever heeft Kader Group haar mensen veel te bieden. Zo zijn er prima arbeidsvoorwaarden inclusief een moderne pensioenregeling, stimuleert zij opleiding en groei en vindt ze een goede werksfeer belangrijk. Een goede werksfeer betekent werken in een professionele, dynamische omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, gerespecteerd wordt en interesse in elkaar heeft.

Het salaris voor deze positie bedraagt maximaal € 90-100K per jaar (op basis van 40 uur). Dit bedrag is inclusief vakantiegeld en een 13e maand. Ook een smartphone, laptop en leaseauto horen bij deze positie.

Daarnaast is het mogelijk om functie-gerelateerde opleidingen te volgen en door te groeien binnen je functie en/of binnen de Kader Group.

Sollicitatie en procedure

Schaekel & Partners verzorgt de werving van deze positie (exclusief). Heeft deze vacature je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde kwalificaties, dan zien wij je reactie tegemoet. Wij ontvangen graag je CV met daarin opgenomen je motivatie voor deze rol, via dit formulier. In het veld Opmerkingen geef je aan ‘Kader Business IT Manager’.

 • Op basis van een CV selectie nodigen wij (Schaekel & Partners) kandidaten uit voor een oriënterend gesprek.
 • De meest passende kandidaten dragen wij voor aan Kader Digital. Zij kiest met welke kandidaten zij een selectiegesprek wil voeren. Deze selectiegesprekken vinden plaats in oktober 2023 bij Kader Digital in Den Bosch.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Piet Hein de Sonnaville of Marleijn de Groot van Schaekel & Partners.

De contactgegevens zijn: pietheindesonnaville@schaekel.nl of marleijndegroot@schaekel.nl

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.