Business Informatiemanager | Monuta | Open Posities | Vacatures | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners
Deze positie is inmiddels vervuld.

Business Informatiemanager

Over Monuta

Bij het lezen van de naam Monuta, denk je waarschijnlijk aan uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. En dat klopt, dat is wat Monuta doet: samen met de nabestaanden vormgeven aan een bijzonder afscheid dat past bij de overledene. Monuta kan daarbij rekenen op haar 700 medewerkers, franchisenemers en samenwerkingspartners. Zij zijn actief vanuit de meer dan 80 vestigingen verspreid over het land (uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen en kantoren) en vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn, waar alle stafafdelingen vertegenwoordigd zijn.

Monuta bevindt zich in een uitdagende uitvaart- en verzekeringsmarkt waarin zij zich de komende jaren verder wil onderscheiden via innovatieve dienstverlening, slimme samenwerkingen en lokaal ondernemerschap.

Wegens het vertrek van de huidige Business Informatiemanager is deze vacature op het hoofdkantoor in Apeldoorn vacant.

Wat verwacht Monuta van de Business Informatiemanager?

De Business Informatiemanager zal het team Product- en Informatiemanagement versterken. Dit team bestaande uit 3 personen is verantwoordelijk voor alle producten en vertaalt en begeleidt de wensen vanuit de business naar passende IT requirements.

De Business Informatiemanager voegt waarde aan dit team toe door:

 • de schakel te zijn tussen de business en IT. Vanuit de strategie geef je vorm aan de wensen van de business naar IT oplossingen en vice versa. Je bent sturend in het opstellen van de vraagzijde van IT.
 • bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de systemen en de migratie van maatwerk naar SAAS oplossingen.
 • te zorgen voor het opstellen en uitvoeren van het informatiebeleid op basis van het Business Informatie Plan.
 • mede uitvoering en opvolging te geven aan het datakwaliteitsbeleid in het kader van Solvency II en het implementeren en beheren van Records Management.

De Business Informatiemanager rapporteert aan Hans van Gerrevink, Manager Innovatie, Informatie & Assortiment.

Deze functie is aantrekkelijk voor een Business informatiemanager die:

 • talent heeft voor plannen en organiseren en die zijn analytische kant steeds inzet om verbinding te leggen tussen de business-onderdelen onderling en tussen business en IT.
 • graag werkt in een klein team en die zich thuis voelt in een organisatie die continu in beweging is. Je vindt het zelfs een uitdaging om hier onderdeel van te zijn. Je weet bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van deze functie.
 • zowel strategisch maar zeker ook operationeel inzetbaar is. Je bent verantwoordelijk voor de grote lijnen en voor de uitvoering. Je staat met beide benen op de grond.
 • een brede interesse heeft voor de dynamiek van veel verschillende vakgebieden en ook onder tijdsdruk de juiste prioriteiten blijft stellen.
 • op zoek is naar een afwisselende baan in een dynamische branche waar jouw keuzes direct van invloed zijn en een bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering.

Functievereisten

De Business Informatiemanager:

 • Beschikt over een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Informatiemanagement.
 • Heeft een aantal jaar werkervaring in de zakelijke dienstverlening, het liefst bij een verzekeraar of een aan uitvaart- of zorggerelateerde omgeving, waarbij je ervaring hebt opgedaan met verschillende modellen van informatiemanagement (methoden/technieken).
 • Heeft kennis van IT processen, systemen en marktontwikkelingen.
 • Beheerst de Engelse taal.
 • Is in bezit van rijbewijs B.
 • Is flexibel in de invulling van een 40-urige werkweek.

Daarnaast zijn de volgende competenties essentieel om succesvol te zijn in deze functie:

 • Klant- en resultaatgericht; je kijkt vanuit de belangen van de klant naar de eigen organisatie en past jouw doelstellingen hierop aan.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel: je zorgt ervoor dat je werkzaamheden volgens planning en accuratesse perfect worden uitgevoerd.
 • Met jouw executiekracht breng je onze organisatie verder.
 • Je werkt graag samen met collega’s uit de business en IT; je bent een prettige collega om mee samen te werken en stelt niet jouw persoonlijk gewin, maar het groepsbelang voorop.
 • Analytisch en omgevingsbewust: je bent je steeds bewust van de impact van veranderingen op anderen, de business en jouw rol daarin.
 • Proactief en neemt initiatief / zelfstarter.
 • Organisatiesensitiviteit; je weet je feilloos door de verschillende lagen van Monuta te bewegen.
 • Bestand tegen grote hectiek.
 • Een echte teamspeler die het als een doel ziet om gezamenlijke ambities te verwezenlijken.
 • Energiek, flexibel, je laat je niet uit het veld slaan.

De Business Informatiemanager herkent zich in de kernwaarden van Monuta: daadkrachtig, oprecht en empathisch. Vertaald in kerncompetenties: resultaatgericht, verantwoordelijkheidsgevoel en klantgericht.

Wat maakt deze positie uniek?

Cultuur van de organisatie. De medewerkers van Monuta zijn zeer betrokken bij de doelstelling van de organisatie. Niet alleen omdat deze is ontstaan vanuit een belangrijke maatschappelijke invulling, maar juist ook omdat de cultuur van de organisatie hiertoe aanleiding geeft: kleinschalig, professioneel en veel ruimte voor eigen initiatief. Dit is een wezenlijk aspect van de functie. Samen met het team kan een grote bijdrage worden geleverd op de bedrijfsvoering en de toekomst van Monuta.

Maatschappelijke relevantie. Leidend bij alle activiteiten is de missie van Monuta: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Het besef dat er maar één kans is om een afscheid goed te laten verlopen, staat op de eerste plaats, alle operationele uitdagingen die daaruit voortkomen in deze 24/7 branche, horen daarbij. Zoals het financieel mogelijk maken van een uitvaart. Kortom: Betekenisvol werk met impact bij een bijzondere werkgever.

Middelpunt van verandering. De positie van Business Informatiemanager staat midden in het veranderingsproces m.b.t. de rol van informatievoorziening binnen Monuta. Een rol als deze betekent voortdurend schakelen tussen vraag en aanbod. Dit proces van verandering en verwachtingen in goede banen leiden, vereist stuurmanskunst en vakmanschap.

Arbeidsvoorwaarden

Hoewel Monuta vooral bekend is als een menselijke uitvaartonderneming en -verzekeraar, is zij natuurlijk ook werkgever. Als werkgever heeft zij haar mensen veel te bieden. Zo zijn er prima arbeidsvoorwaarden, stimuleert zij opleiding en groei en vindt ze een goede werksfeer belangrijk. Een goede werksfeer betekent werken in een professionele, dynamische omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, gerespecteerd wordt en interesse in elkaar heeft. Een bijzondere werkgever waar medewerkers ongeacht de functie, ieder op zijn manier bijdraagt aan een bijzonder afscheid.

Het salaris voor deze positie bedraagt max € 6.366,- per maand (op basis van 40 uur). Monuta biedt een vaste eindejaarsuitkering ter hoogte van een dertiende maand en een moderne pensioenregeling. Evenals een smartphone en laptop. Daarnaast zijn er volop studie- en ontwikkelmogelijkheden. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Voor deze positie geldt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband. Op deze manier kunnen jij en Monuta goed ervaren of jullie bij elkaar passen.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Marleijn de Groot of Piet Hein de Sonnaville.

Daar waar in dit functieprofiel sprake is van mannelijke voornaamwoorden, dient dit nadrukkelijk gelezen te worden als genderneutraal. De keuze voor een enkel voornaamwoord heeft uitsluitend tot doel de leesbaarheid te bevorderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Fulltime

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.