Logo met stip | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners

Grote IT Consultancy en Systems Integrator

Positie: Vice President Consulting Services Telecom & Utilities

Onze opdrachtgever benaderde Schaekel & Partners voor de vaste invulling van de positie van Vice President Consulting Services Telecom & Utilities.

Deze partij is een wereldwijd opererende Consultancy actief op het terrein van Systems Integration, Managed Services en Business Consultancy. Met een vooraanstaande positie in Utilities zocht zij voor versterking van haar team naar iemand die verantwoording kon nemen voor zowel Sales, Delivery en People Management voor geselecteerde klanten. Bovendien zou het iemand moeten zijn die ook een visie op de energietransitie had en deze kon aanwenden bij opdrachtgevers.

De wervingsstrategie

Het specifieke profiel (brede vaardigheden, diepgaande kennis) gaf al snel aan dat actieve ervaring in (complexe) Consulting de voorkeur zou hebben. Dit limiteerde de zoekstrategie tot enkele personen in Nederland die hieraan zouden kunnen voldoen. De meest effectieve strategie was het kiezen voor het opstellen van een maatwerkpropositie, directe persoonlijke benadering en intensieve begeleiding van kandidaten. Daarbij nam Schaekel & Partners nadrukkelijker de positie in van ‘man in the middle’ en behartigde zo beide belangen optimaal.

Het resultaat

Door te kiezen voor deze strategie voelden kandidaten zich goed ondersteund en werd open en vertrouwelijk geadviseerd over de carrièremogelijkheden. Deze benadering paste ook goed bij de opdrachtgever, waardoor de gesprekken sneller tot de echte kern van de zaak kwamen. De opdracht is in 6 maanden van eerste start tot indiensttreding afgerond.

Charles de Monchy was de betrokken partner bij deze search.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.