InforIT | Opdrachtgevers | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners

InforIT

Positie: Algemeen Directeur

InforIT benaderde Schaekel & Partners voor de interim-invulling van de positie van Algemeen Directeur. De passende interim manager, uit ons warme netwerk, is kort daarna gestart.

Vervolgens vroeg InforIT ons om hen ook te helpen bij de vaste invulling van deze positie.

InforIT is een niche speler in de markt van logistieke software. Met name binnen de markt van vloeibare logistiek heeft InforIT een significante aanwezigheid. Vanuit haar specifieke expertise liggen er in deze markt volop kansen. Verdere groei van het bedrijf is dan ook één van de speerpunten.

De wervingsstrategie

Door de intensieve samenwerking met de door ons geplaatste interim manager hebben wij een goed beeld gekregen van de uitdagingen waarmee InforIT te maken had, zowel extern als intern. Met deze kennis zijn wij met de werving voor de vaste invulling van de rol gestart. De combinatie van zowel (algemeen) managementervaring in een bedrijf van beperkte omvang, als inhoudelijke kennis van software development maakte deze rol complex. Ook hier hebben wij de noodzakelijke stappen doorlopen om tot een representatieve groep van kandidaten te komen zoals:

  • Search in het eigen, voor deze positie relevante, warme netwerk
  • Search in het indirecte netwerk (via via)
  • Search in onbekende netwerken (‘hunten’)

Het resultaat

In totaal hebben wij met 31 kandidaten geschakeld. Met 12 ervan hebben wij intensief contact gehad. 4 kandidaten zijn voorgesteld. Een van hen, Robert Jan Vonk, vervult inmiddels de rol van algemeen directeur.

Het complete functieprofiel van de algemeen directeur vindt u hier.

Hans Buijze was de betrokken partner bij deze search.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.