Den Hartogh | Opdrachtgevers | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners

Den Hartogh

Positie: Group ICT Director

Familiebedrijf Den Hartogh Logistics benaderde Schaekel & Partners voor de vaste invulling van de positie van Group ICT Director.

Den Hartogh is een vooraanstaande, specialistische dienstverlener in bulklogistiek voor onder meer de chemische industrie. Het bedrijf is wereldwijd actief in 24 landen met haar hoofdkantoor in Rotterdam. Wereldwijd telt Den Hartogh meer dan 1.500 medewerkers.

De wervingsstrategie

Door een combinatie van specifieke eisen voor deze rol was de doelgroep van potentiële kandidaten klein. Ervaring in een soortgelijke positie, ICT (eind)-verantwoordelijke bij een internationaal bedrijf, was een vereiste. Daarnaast was het essentieel dat de kandidaat zou passen in een ondernemend en pragmatisch familiebedrijf. De open, enthousiaste en directe cultuur van Den Hartogh, het hoge tempo van ICT-ontwikkelingen in de logistiek en onderdeel worden van het senior managementteam maakten deze rol voor veel kandidaten interessant. Om tot een juiste voorselectie van kandidaten te komen, hebben wij een 3-stappen-strategie toegepast:

  • Search in het eigen, voor deze positie relevante, warme netwerk
  • Search in het indirecte netwerk (via via)
  • Search in onbekende netwerken (‘hunten’)

Het resultaat

In totaal hebben wij met 44 kandidaten geschakeld. Met 19 ervan hebben wij intensief contact gehad. 7 kandidaten zijn voorgesteld binnen een tijdsbestek van 6 weken. Onze kandidaat Yvonne Kubbinga is aangesteld.

Het complete functieprofiel van de Group ICT Director vindt u hier.

Hans Buijze was de betrokken partner bij deze search.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.