Allinq | Opdrachtgevers | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners

Allinq

Positie: Interim Business Unit Manager Telehousing

Allinq (voorheen Schuuring) werkt al enige jaren samen met Schaekel & Partners bij het invullen van interim management opdrachten. Zij benaderde ons met de vraag naar een interim Business Unit Manager Telehousing.

Allinq is een internationaal specialist in verbindingstechnologie. Met ruim 50 jaar aan kennis en ervaring bouwt en beheert zij informatie-infrastructuren voor netwerkeigenaren in de telecomwereld en daarbuiten. Allinq verbindt mensen. Letterlijk en figuurlijk. Dit doet zij vanuit meerdere organisatieonderdelen in binnen- en buitenland.

Aanleiding

De vraag naar een interim Business Unit Manager Telehousing is ontstaan vanwege de grote uitbreiding van werkzaamheden voor KPN en de organisatorische uitdagingen die dit met zich mee bracht.

De opdracht voor de interim manager: (1) verder uitbouwen klantrelatie met KPN, (2) processen in de operatie verbeteren (First Time Right) en inbedden in de organisatie (meer procesmatig werken), (3) aansturen van de groep op basis van waarden en normen van Allinq (openheid, durven aanspreken, continuïteit) en (4) doelstellingen van de afdeling realiseren.

Binnen een aantal dagen hebben wij uit ons netwerk interim manager Harald Kolmer voorgesteld aan Allinq. Harald is een sterke persoonlijkheid en ervaren in het vertalen van klantvraag naar operatie. Hij weet daarbij goed de verbinding te maken met klanten en medewerkers.

Het resultaat

Harold heeft de organisatie geprofessionaliseerd en gereed gemaakt voor de grotere workload en daarnaast de relatie met KPN gerationaliseerd en verstevigd.

Reactie van Allinq

“Na een succesvolle interim-periode gaf de opdrachtgever Wilfred de Jager (Directeur Allinq) de volgende terugkoppeling: “In de periode augustus 2015 t/m maart 2018 heeft Harald onderdeel uitgemaakt van mijn MT. Terwijl onze organisatie in deze periode de grootste verandering doormaakte in zijn bestaan, met alle dynamiek die dit met zich meebrengt, heeft Harald de uitdaging gekregen om een serieuze afdeling om te vormen en daar een nieuwe afdeling met een volledig nieuw werkpakket aan toe te voegen. Harald is iemand die dit samen doet met zijn team en zijn team daar ook op afstemt. Hij is daarbij niet bang om juist ook jonge mensen een kans te geven. Harald is verbaal sterk en zeker in gesprek met de klant een sterke persoonlijkheid gebleken. Daarbij is Harald een prettig persoon in de omgang”.

Hans Buijze was de betrokken partner bij deze interim management opdracht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.