Interim Index 14 - 2017

In dit onderzoek geven 550 interim managers -actief op management- en directieniveau- hun visie op hoe de markt zich in de tweede helft van 2017 zal ontwikkelen.

Markt top-zzp’ers viert hoogtij, maar tarieven dalen

De arbeidsmarkt voor hoogopgeleide interim managers is bijzonder goed te noemen. Het aantal interim managers in opdracht is naar een recordhoogte van 79% gestegen en de gemiddelde duur van een opdracht bedraagt 13,1 maanden. De enige tegenvaller is het doorzetten van de daling van het gemiddelde tarief.

Leeftijd

Het onderzoek laat verschillen zien tussen ‘jong’ en ‘oud’. Wanneer wij focussen op de jongere interim managers (35-44 jaar) dan zien we het volgende. 94% is in opdracht ten tijde van het onderzoek. Zij zijn optimistischer dan oudere interim managers over de toekomstige vraag naar interim management. Jongeren geven aan na 5,8 weken een nieuwe opdracht te hebben gevonden. Jongeren geven een gemiddelde opdrachtduur aan van 12,1 maanden. Ook valt op dat zij vaker 2 tot 3 dagen per week in opdracht zijn. Zij geven minder vaak aan 4 tot 5 dagen per week te werken.

InterimIndex

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.