Onderzoek 2022.

Het Interim Index onderzoek van 2022 is gestart.
Interim Index 2022 | Schaekel & Partners

Schaekel & Partners volgt de arbeidsmarkt op de voet. Dit doen wij onder meer via onze jaarlijkse Interim Index onderzoeken die inzicht geven in de trends en ontwikkelingen in de markt van tijdelijke managementposities. Wij delen deze kennis. De resultaten bieden interim managers handvatten om succesvoller opdrachten te verkrijgen. Voor organisaties die interim managers willen inzetten, geven de resultaten relevante inzichten in deze markt.

Interim Index 2022 is gestart!

Het Interim Index onderzoek van 2022 is gestart. Ben u actief als zelfstandig interim manager, dan kunt u meedoen. Deelname is anoniem. U vindt de vragenlijst hier. U vindt de vragenlijst hier.

Recap Interim Index 2021: Hoogconjunctuur bevordert nivellering ZZP-tarieven: hoogopgeleide zelfstandigen zien tarieven niet stijgen

In dit onderzoek hebben 336 interim managers -actief op management- en directieniveau- hun visie gegeven op hoe de markt zich ontwikkelt.

Deze 18e editie van de Interim Index toont aan dat een recordaantal interim managers ‘in opdracht’ is (84%). Veel overige indicatoren (vraagverwachting, leeglooptijd, tevredenheid over het zelfstandig ondernemerschap) duiden op een groeiende, stabiele markt. Toch is er een opvallend element: de tarieven zijn, over de breedte, gelijk gebleven. En nog opvallender: de verwachting is dat dit ook zo blijft. Dit is opmerkelijk omdat een ander segment uit de zzp-markt (uitvoerend, operationeel) recent juist een vrij sterke stijging van de tarieven meldde. “Klaarblijkelijk is in deze fase van de conjunctuur de boven- en onderkant van de markt naar elkaar toegegroeid”.

In dit onderzoek ook ruim aandacht voor de Covid-maatregelen. Een groot deel (55%) geeft aan meer dan voorheen buiten kantooruren te werken. “Door digitaal vergaderen worden afspraken strak op elkaar gepland, tijd voor contemplatie wordt eruit geperst”. Het lijkt erop dat de onderzochte groep, al met al, andere werktijdritmes heeft gekregen. De voordelen ervan (o.a. wegvallen reistijd) worden nog niet door iedereen als positief ervaren.

440 respondenten

Bezig met eerste analyse Interim Index onderzoek 2020 van Schaekel & Partners. Zo’n 440 respondenten. Keep you posted!

potlood onderzoek in progress | Interim Index | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners

Interim Index 2022 is gestart!

Het onderzoek van 2022 is gestart. Bent u actief als zelfstandig interim manager, dan kunt u meedoen. Deelname is anoniem.