Onderzoek 2021.

Het 18e Interim Index onderzoek is gestart.

Interim Index 2021 | Schaekel & Partners

Schaekel & Partners volgt de arbeidsmarkt op de voet. Dit doen wij onder meer via onze jaarlijkse Interim Index onderzoeken die inzicht geven in de trends en ontwikkelingen in de markt van tijdelijke managementposities. Wij delen deze kennis. De resultaten bieden interim managers handvatten om succesvoller opdrachten te verkrijgen. Voor organisaties die interim managers willen inzetten, geven de resultaten relevante inzichten in deze markt.

Interim Index 2021 is gestart!

Het 18e Interim Index onderzoek is gestart. Ben u actief als zelfstandig interim manager, dan kunt u meedoen. Deelname is anoniem. U vindt de vragenlijst hier.

Recap Interim Index 2020: Thuiswerken leidt niet tot lagere tarieven

In dit onderzoek hebben 440 interim managers -actief op management- en directieniveau- hun visie gegeven op hoe de markt zich ontwikkelt.

Hoewel de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide interim managers en professionals een teruggang laat zien ten tijde van de pandemie, is het overall beeld veel minder negatief dan ten tijde van de kredietcrisis. Het aantal interim managers en professionals in opdracht bedraagt 74%, een daling van 10% ten opzichte van 2019. Vraagverwachting en tariefontwikkeling zijn minder positief dan voorgaande jaren. Er is een sector die afwijkt: de overheid, daar zijn nog duidelijk tekenen te zien van hoogconjunctuur waar het gaat om inhuur van interim managers.

Ook blijkt uit dit onderzoek dat thuiswerken -ook onder deze groep- massaal plaatsvindt. Opdrachten veranderen niet of nauwelijks hierdoor. Slechts 7% van de ondervraagden geeft aan dat zij bereid is tot tariefsverlaging als gevolg van het werken vanuit huis. Het overgrote deel laat het tarief ongewijzigd.

440 respondenten

Bezig met eerste analyse Interim Index onderzoek 2020 van Schaekel & Partners. Zo’n 440 respondenten. Keep you posted!

potlood onderzoek in progress | Interim Index | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners