Onderzoek 2020.

Het 17e Interim Index onderzoek is gestart.

Interim Index 2020 | Schaekel & Partners
Schaekel & Partners volgt de arbeidsmarkt op de voet. Dit doen wij onder meer via onze jaarlijkse Interim Index onderzoeken die inzicht geven in de trends en ontwikkelingen in de markt van tijdelijke managementposities. Wij delen deze kennis. De resultaten bieden interim managers handvatten om succesvoller opdrachten te verkrijgen. Voor organisaties die interim managers willen inzetten, geven de resultaten relevante inzichten in deze markt.

Recap Interim Index 2019: Tarieven jonge externe managers stijgen spectaculair

In dit onderzoek hebben 553 interim managers -actief op management- en directieniveau- hun visie gegeven op hoe de markt zich in de tweede helft van 2019 ontwikkelt.

De arbeidsmarkt voor hoogopgeleide interim managers viert nog steeds hoogconjunctuur. Het aantal interim managers in opdracht is -ten opzichte van een jaar eerder- naar een recordhoogte van 82% gestegen. Tegelijkertijd manifesteert zich een belangrijke trendbreuk: ten opzichte van een jaar geleden is het uurtarief van de jongere interim manager fors gestegen met 10,5% (€ 105,- naar € 116,-), terwijl het gemiddelde uurtarief van de totale responsgroep is gedaald.

440 respondenten

Bezig met eerste analyse Interim Index onderzoek 2020 van Schaekel & Partners. Zo’n 440 respondenten. Keep you posted!

potlood onderzoek in progress | Interim Index | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners