Onderzoek 2019.

Het 16e Interim Index onderzoek is gestart.

schaekel interim index onderzoek
Schaekel & Partners volgt de arbeidsmarkt op de voet. Dit doen wij onder meer via onze jaarlijkse Interim Index onderzoeken die inzicht geven in de trends en ontwikkelingen in de markt van tijdelijke managementposities. Wij delen deze kennis. De resultaten bieden interim managers handvatten om succesvoller opdrachten te verkrijgen. Voor organisaties die interim managers willen inzetten, geven de resultaten relevante inzichten in deze markt.
 

Interim Index 2019 is gestart!

Het 16e Interim Index onderzoek is gestart. Ben u actief als zelfstandig interim manager, dan kunt u meedoen. Deelname is anoniem.

Recap Interim Index 2018: Tweedeling dreigt in top interim-markt

In dit onderzoek hebben 475 interim managers -actief op management- en directieniveau- hun visie gegeven op hoe de markt zich in de tweede helft van 2018 ontwikkelt.

De arbeidsmarkt voor hoogopgeleide interim managers viert hoogconjunctuur. Het aantal interim managers en top professionals in opdracht is -ten opzichte van 2017- naar een recordhoogte van 80% gestegen en de gemiddelde duur van de opdracht bedraagt bijna 14 maanden tegen een gemiddeld hoger tarief. Juist hier zijn grote verschillen per sector te zien met gevaar voor tweedeling. Een andere tweedeling is te zien bij mensen die in loondienst werken ten opzichte van deze groep zelfstandigen. Ook daar worden de verschillen groter.

500 respondenten

Bezig met eerste analyse Interim Index onderzoek 2019 van Schaekel & Partners. Zo’n 500 respondenten. Binnenkort online sneak preview. Keep you posted!

potlood onderzoek in progress | Interim Index | Interim Management & Search Management | Schaekel & Partners