Interim Manager inspiratie | Schaekel & Partners | Interim Management & Search Management

Loopbaan-wegen: kijk over je grenzen heen

Een van de meest opzienbarende cijfers uit onze arbeidsmarktonderzoeken het afgelopen jaar was dat maar liefst 62% van de Nederlandse managers een volgende stap in zijn of haar loopbaan overweegt. Bijna de helft (47%) wil deze stap buiten de bestaande organisatie maken.

Betekent dit dat er bij veel managers onvrede heerst? Of is het meer onrust? Op zoek naar nieuwe ervaringen, het ontmoeten van andere mensen, een andere werkomgeving wellicht? Naar onze mening komt dit laatste het meest overeen met de werkelijkheid. Veel managers zijn zoekende. Niet uit onvrede, maar meer om de huidige situatie te spiegelen aan nieuwe inzichten. Als wij deze situatie nu eens omdraaien: het zoeken naar nieuwe ervaringen, het ontmoeten van andere mensen en werkomgeving betekent dit dat ‘de stap naar een andere organisatie’ gezet moet worden? Zeker niet. Juist ook binnen een bestaande context kunnen veel positieve veranderingen plaatsvinden zonder dat de kern geraakt wordt. Feit is dat positieve, persoonlijke veranderingen een enorme impuls aan mensen en aan loopbanen geven.

“Je staat op een berg goud,
maar vraagt om een verrekijker om naar de horizon te kijken”

Als voorbeeld noemen wij onze samenwerking met de Entreeschool van Aventus.

De Entreeschool is een beroepsopleiding met speciale aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Alleen jongeren die nog geen diploma hebben gehaald om welke reden dan ook, komen in aanmerking voor de Entreeschool. Een kwetsbare doelgroep, waarbij opgroeien en persoonlijke ontwikkeling binnen het reguliere schoolsysteem (nog) niet vanzelfsprekend is gebleken. Op deze entreeopleidingen krijgen kwetsbare jongeren intensieve begeleiding in kleine klassen, om ze zo alsnog met een diploma de wereld in te kunnen sturen. Daar ligt de problematiek waarmee zij te maken heeft; de Entreeschool verliest de jongeren daarna uit het oog. Vinden zij werkelijk de weg naar de arbeidsmarkt? Schaekel & Partners helpt deze jongeren die hun diploma hebben gehaald en de stap moeten maken naar de arbeidsmarkt. Wij zetten daarvoor belangeloos ons netwerk van (interim) managers in. Vanuit een grote dosis kennis en ervaring helpen en begeleiden zij de jongeren naar de arbeidsmarkt. Een uiterst waardevolle ervaring voor zowel de jongere, als zijn/haar begeleider.

Dit voorbeeld toont aan dat veranderingen binnen de bestaande werkomstandigheden eenvoudig te realiseren zijn. Vaak liggen die dichtbij. “Je staat op een berg goud, maar vraagt om een verrekijker om naar de horizon te kijken”, zei Harry Starren ooit. En zo is het.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.