logo cio lab

CIO Lab

Het hele jaar door spreekt Schaekel & Partners met (toekomstige) CIO’s. Regelmatig krijgen wij de vraag: wanneer word je CIO? Welke stappen moet je doorlopen, welke leeftijd moet je hebben, welke hobbels kom je tegen? Via een serie interviews met CIO’s proberen wij antwoorden te vinden. Ook delen zij cruciale momenten in hun loopbaan op weg naar een CIO-rol en geven zijn hun visie op het vak.

“Het liefst voer ik duurzame transities door.”

Op de bijna bovenste verdieping van het NS hoofdkantoor in Utrecht spreken wij met Hessel Dikkers, CIO van de Nederlandse Spoorwegen. Onder hem -letterlijk- het zenuwcentrum van het grootste spoorknooppunt van Nederland. Het is vrijdagmiddag, het begin van de spits. De dienstregeling verloopt normaal.

Drs. Gerko Baarslag​

PGGM | Lid Executive Committee en CIO​
In het schitterende kantoor van PGGM, gelegen bij het Zeisterbos, spreken wij met Gerko Baarslag. Recent maakte bij de overstap van Fugro naar PGGM. Gerko is als CIO lid van het Executive Committee van PGGM.Na mijn studie Informatica heb ik bewust gekozen ook Sociologie te gaan studeren, juist om IT vanuit een breder perspectief te bezien.

Drs. Paolo Cinelli

IKEA | Global Digital Business Manager
Vervulde IT-managementposities bij Procter & Gamble en Unilever, was Group CIO bij Heineken en IKEA, en is vanaf 2015 Global Digital Business Manager IKEA. Hij startte zijn loopbaan bij Procter & Gamble (P&G) in Italië. Deze keuze was geen vanzelfsprekende. Opgegroeid in een gezin waar werken bij de overheid een voordehandliggende en logische stap was na een studie Wiskunde en Statistiek aan de Universiteit van Rome.

Drs. Claudia de Andrade-de Wit

Port of Rotterdam | CIO, Director Digital & IT
Ik heb Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit gestudeerd, met een speciale interesse in informatie- en change management. Mijn passie is het initiëren, organiseren en realiseren van digitale transformatie. Ik ben mijn carrière begonnen bij Procter & Gamble, waar ik verschillende posities op zowel nationaal als internationaal niveau heb vervuld.

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.