James van de Merbel | Benoeming Lexence | Schaekel & Partners

Hoofd Digitale Transformatie & IT bij Lexence – James van de Merbel

Lexence heeft James van de Merbel benoemd tot Hoofd Digitale Transformatie & IT.

Per 1 mei 2022 gaat James aan de slag om het bestuur te begeleiden in de volgende fase in de ontwikkeling van de organisatie waar het gaat om de volgende stap binnen de digitalisering van de advocatuur.

Lexence is een advocaten- en notariskantoor in Amsterdam en gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Het kantoor is opgericht in 1992 en sinds enkele jaren gevestigd in het prominente Infinity gebouw aan de Zuidas. De ruim 150 professionals van Lexence werken in bevlogen teams geleid door betrokken partners. Hierbij staan kwaliteit, efficiëntie en servicegerichtheid voorop.

In zijn functie als Hoofd Digitale Transformatie & IT is James eindverantwoordelijk voor de digitaliseringstrategie binnen het kantoor. Samen met zijn team ervaren IT-professionals zal hij Lexence naar de volgende fase binnen de digitale transformatie brengen. James van de Merbel heeft van jongs af aan een passie voor kunstmatige intelligentie en robotisering. Hij studeerde informatietechnologie in combinatie met bedrijfskunde en specialiseerde zich vervolgens in het op elkaar afstemmen van de twee vakgebieden. Na consultancy-rollen bij onder meer grote consultancy-organisaties, was hij als CIO verantwoordelijk voor het strategisch neerzetten van informatiemanagement bij de grootste bouwer van Nederland en wist hij internationaal bij BAM International een digitale transformatie te realiseren. Naast dat hij spreker is op verschillende conferenties en evenementen, waaronder CIODAY, 600 Minutes Executive IT en Enterprise Information Management, is hij ook auteur van het boek ‘Hét managementboek voor Digitale Transformatie – Van technologie tot verdienmodel’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Interim Index 2023

De onderzoeksresultaten van het onderzoek van 2023 zijn beschikbaar.