MEDIA

MET

redelijke en eerlijke condities

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Het jaar 2016: het vakmanschap is terug

Pand 165x109

 

Als er iets is dat in 2016 duidelijk is geworden, is dit het wel: het gaat veel beter dan wij dachten. Neem nu de arbeidsmarkt. Is deze beter geworden? Vanuit het perspectief van de kandidaat zeker.

 


Wij zien een verschuiving van schaarste ontstaan: van opdrachten/vacatures naar kandidaten. Niet alleen zijn kandidaten in de leeftijdscategorie 30-40 jaar en goed opgeleide ICT-professionals gewild, ook andere groepen profiteren van het herstel van de economie. Noem het de vakman die terug is. De professional in de bouw, de expert op gebied van security en ja, ook de manager met inhoud en verstand van zaken is terug. En hoe! Wij zien dat vrijwel iedere organisatie worstelt met eenzelfde probleem: te veel, te weinig of kwalitatief niet de juiste mensen aan boord. Soms is het een van de drie, vaak twee en in veel gevallen alle drie. Om dit proces goed te managen, is leiderschap met inhoud noodzakelijk.

Search
Problemen ontstaan wanneer het beeld over de arbeidsmarkt niet overeenkomt met de werkelijkheid. Opdrachtgevers die niet de beste kandidaten kunnen werven, omdat bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden achterblijven bij die van de vragende partij. Maar ook wervingsmethoden veranderen snel. De beste kandidaten worden gevonden, zo luidt al jaren ons adagium en is nu actueler dan ooit. Kandidaten die zich actief oriënteren op de arbeidsmarkt zijn vaak een schrik voor werkgevers. Onvoorspelbaar gedrag (afmelden tijdens een procedure in een zeer laat stadium), wensen die niet te honoreren zijn of medewerkers die na korte termijn weer vertrekken. Veel opdrachtgevers hebben hiermee te maken. Voor ons als search- en interim-bureau liggen hier kansen. Juist het actief benaderen van kandidaten die niet op zoek zijn naar een andere positie is een proces dat een extern bureau geloofwaardiger en succesvoller in gang kan zetten. Onze focus op ICT en Operations versterkt dit proces. Inhoud wordt gecombineerd met grondige kennis van en over de arbeidsmarkt. De vele posities die wij in 2016 hebben ingevuld, bevestigt deze stelling.

Interim
De markt voor interim management was grillig in 2016, niet in de laatste plaats door de komst van de wet DBA. Ons onderzoek Interim Index 13 toonde aan dat de markt in beweging is: betere tarieven, meer vraag, met name vanuit de overheid en grote verschillen tussen markten en posities. Ook laat het onderzoek zien dat het ondernemerschap van top-zelfstandigen sinds de crisis is verbeterd.

2017
Per saldo was 2016 voor ons een voortreffelijk jaar. Komend jaar zien wij vol vertrouwen tegemoet. Wij verwelkomen een 6e partner, Sandy Bosman. Ook zien wij een markt die vakmanschap vraagt van het bureau waarmee zij werkt om de beste mensen uit de markt aan te trekken. En als je 30 jaar bestaat, want dat doen wij in 2017, dan mag je oprecht zeggen dat je dit vakmanschap in huis hebt.

 

schaekel&partners

Maliebaan 24-26
3581 CP Utrecht
tel: 030 - 8783640
info@schaekel.nl
KVK 56779399
IBAN NL63ABNA0623100266
BTW NL852298626B01

fotografie door Judith Cappon | webdesign door 11M