MEDIA

MET

redelijke en eerlijke condities

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Even voorstellen ... Huib van Kollenburg

2015 Huib web 100x133

Schaekel & Partners groeit en heeft als gevolg daarvan haar team uitgebreid met Huib van Kollenburg. Huib heeft zich als partner verbonden aan onze organisatie. Zijn expertise ligt op de dienstverlening aan de publieke sector en de gezondheidszorg.

Huib is voor veel relaties een bekend gezicht. Hij is lange tijd actief geweest bij Atos Interim Management, de rechtsvoorganger van Schaekel & Partners. De afgelopen jaren werkte hij als account director sector Public bij Atos. Wie is Huib en wat drijft hem? Een interview.

Huib, jij bent geen onbekende voor Schaekel & Partners en haar rechtsvoorgangers. Wat maakt dat je weer hebt gekozen voor de interim- en searchmarkt?
Met name omdat het zo'n leuke club van collega’s en relaties is. De cultuur van persoonlijke aandacht en warmte voor anderen, kwaliteit boven kwantiteit, duurzame relaties en gedegen en vertrouwelijk werken, zijn allemaal zaken waarbij ik mij thuisvoel.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?
Succes en resultaat. Soms wil het niet lukken, maar des te leuker wanneer het wel lukt.

Welk boek heeft jouw (onlangs) geïnspireerd of gegrepen? En waarom?
Byzantium, het verrassende leven van een middeleeuws rijk van Judith Herrin. Dit boek was voor mij een openbaring. Het Romeinse rijk is helemaal niet gevallen met de val van Rome. Constantijn heeft zijn zetel verplaatst naar de naar hem vernoemde stad Constantinopel waar het Romeinse rijk nog zo’n 1000 jaar heeft bestaan. Feitelijk is dat ook de basis geweest voor de expansie van het Christendom. Eigenlijk hoor je daar in de geschiedenisles weinig over, althans ik niet. Dit stuk Europa heeft veel invloed op onze historie gehad.

Hoe is jouw visie op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt? Hoe zie je de rol van Schaekel & Partners daarin?
De arbeidsmarkt zal steeds verder flexibiliseren, de scheidslijn tussen vast en flex zal daarmee verder vervagen. De dynamiek en ontwikkelingen gaan steeds sneller. Daardoor heb je steeds meer wisselende kennis nodig. Deze kennis heeft een organisatie niet fulltime en continue nodig en bovendien is dit ook steeds moeilijker voorspelbaar. In veel gevallen is het niet zinvol langer dan een jaar vooruit te kijken. Meerjarige projecten zijn derhalve ook uit den boze. Tegen de tijd dat je klaar bent, is alles weer veranderd. Organisaties zullen steeds meer projectmatig moeten gaan functioneren. Schaekel & Partners staat van oudsher uitstekend gepositioneerd voor het leveren van management en de kennis van deze aanpak. Reeds in 2010 maakten wij gewag van de opkomst van de Near Employee, een fenomeen dat nu duidelijk heeft postgevat. Jouw waarde voor de arbeidsmarkt zal in toenemende mate een eigen verantwoordelijkheid worden.

Wat is jouw visie op de ontwikkelingen bij grote IT organisaties?
De ICT industrie is een voorbeeld bij uitstek van de eerder genoemde dynamiek. Veel traditionele, grote organisaties zullen het moeilijk krijgen omdat het lastig is een grote tanker snel van koers te doen veranderen. Inmiddels zijn er ook nieuwe, grote tankers die de kaas niet van hun brood zullen laten eten. Het zal spannend worden met veel verschuivingen op de arbeidsmarkt. Anderzijds zal de ICT markt blijven groeien omdat er nog zo veel te doen is en er steeds weer nieuwe gebieden bij komen. Er is derhalve werk genoeg, ook voor nieuwe spelers.

Jij bent van nature gericht op IT en innovatie. Waar komt deze passie vandaan?
Mijn eerste computer was de PET Computer, deze kostte heel veel guldens destijds. De opslag was op een cassette (er was nog geen harddisk of floppy te bekennen). Ik was meteen enthousiast en dat is nooit meer over gegaan. Ik heb altijd veel gevoel gehad bij de vele mogelijkheden die IT biedt. Het kan mij nog steeds niet snel genoeg gaan.

Binnen Schaekel & Partners ligt jouw focus op de overheidsmarkt. Welke ontwikkelingen zie je die van invloed zijn voor bedrijven, organisaties en potentiele kandidaten?
Het is een lastig dossier voor de overheid. De uitdaging ligt in het feit dat automatisering fundamentele veranderingen van organisaties vraagt. Daarnaast is er een sterke focus op rechtmatigheid en op veel minder kosten zoals we dat kennen bij bedrijven waar kosten aan overleving gerelateerd zijn. Dit geeft een heel andere focus en aansturing. Toch is Nederland een van de meest vooruitstrevende landen als het gaat om digitale dienstverlening aan de burgers. De plannen voor de verdere ontwikkelingen naar de toekomst zien er goed uit. Ook bij de aanpak van inkoop van ICT zit duidelijk positieve progressie. Wij hebben inmiddels een dynamische overheid die enorm bezig is zich hierop aan te passen. Deze dynamiek vraagt in veel gevallen tijdelijke kennis en management in overheidsomgevingen hetgeen de specialiteit is van Schaekel & Partners en onze kandidaten.

Over Huib van Kollenburg
Het gaat mij om succes en resultaat. Condities en keuzes zijn erop gericht dat mensen die bij opdrachtgevers aan de slag gaan, succesvol kunnen zijn. Daarvoor moet je, naast het bezit van de juiste kennis en kunde, goed in je vel zitten. Vrijheid, vertrouwen en integriteit zijn daarbij de steekwoorden bij uitstek. Ook bij de opdrachtgever dienen de juiste (deze) voorwaarden aanwezig zijn. Naast intuïtie (eigenschap dat je iets denkt aan te voelen zonder erover na te denken), is daarbij de eigen wijsheid en ervaring doorslaggevend om te kunnen door- en voorzien of iets gaat werken. De maatstaf daarbij is dat opdrachtgevers hun uitdagingen opgelost krijgen, tijdelijk of voor langere termijn. Operationeel en voor opdrachtgevers voel ik mij thuis in het oplossen van vraagstukken bij de Overheid, ICT, Dienstverlening en Industrie, bij zowel de wat kleinere als bij grote organisaties. Elk vraagstuk vraagt om een passende aanpak waarbij bepaalde standaard gereedschappen vaak goed kunnen helpen. ICT is vrijwel overal een integraal onderdeel van geworden welke de uitdagingen van alledag over het algemeen nog complexer maken. Bij elke verandering en ontwikkeling is dit derhalve onderdeel van deze passende aanpak.

Huib is sinds 2007 actief bij Schaekel & Partners en haar rechtsvoorgangers. Ruim 18 jaar is hij werkzaam geweest bij Atos in verschillende rollen. De afgelopen 14 jaar richtte hij zich voornamelijk op de dienstverlening in de publieke sector en de gezondheidszorg. Daarvoor heeft Huib bij Atos diverse rollen vervuld die voornamelijk betrekking hadden op automatisering van bedrijfsprocessen bij de verschillende opdrachtgevers in de industrie. Eerder, zowel nationaal als internationaal, werkzaam geweest als Industrial Manager bij verschillende ondernemingen.

 

schaekel&partners

Maliebaan 24-26
3581 CP Utrecht
tel: 030 - 8783640
info@schaekel.nl
KVK 56779399
IBAN NL63ABNA0623100266
BTW NL852298626B01

fotografie door Judith Cappon | webdesign door 11M