INTERIM INDEX

een lange termijn gedachte handelend

Interim Index 2012

Peiling november 2012 - Interim Index 9: Samen voor ons eigen
Onderzoek onder interim managers

index9

Deze titel verwijst naar het thema van dit onderzoek: de flexibele schil. Hoe ver wil de zelfstandige interim manager gaan in binding met organisaties? Wil hij of zij überhaupt deel uitmaken van een flexibele schil en zo ja, wat denkt deze daarvoor terug te krijgen? En, minstens zo interessant, wat is hij of zij bereid in te leveren?

Aan dit onderzoek hebben 675 zelfstandige interim managers en professionals meegedaan. Naast vragen over de flexibele schil hebben zij vragen van meer algemene aard beantwoord. Wat zijn de marktverwachtingen? Welke tarieven worden gehanteerd? Is dit per sector verschillend? Hoe tevreden is de interim manager over het zelfstandig ondernemerschap? Onze bevindingen vindt u in het onderzoeksrapport.

Download het onderzoeksrapport

Download de grafieken

Download het persbericht.Het rapport is voor €12,50 (inclusief btw / exclusief verzendkosten) verkrijgbaar als hardcopy. Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij versturen het rapport naar u.

 

Peiling mei 2012 – Interim Index 8: Vakmanschap is niet genoeg
Onderzoek onder interim managers

index8Zelfstandige interim managers en professionals beschikken weliswaar over voldoende competenties om van meerwaarde te zijn voor opdrachtgevers, maar zij zijn te weinig ondernemend om het huidige economische klimaat het hoofd te bieden. Zo ervaart 76 procent van de ondervraagde zelfstandige professionals een inkomensdaling. Die wordt grotendeels opgevangen door een beroep te doen op hun opgebouwde reserves of door hun uitgaven te verminderen. Want een opvallend grote groep van de zelfstandigen (63 procent) heeft naast hun lopende opdracht geen additionele, betaalde activiteiten.

Eén van de vragen in dit onderzoek was de mate waarin zelfstandige professionals in staat zijn hun inkomensterugval te compenseren door te pionieren en hun ondernemerskwaliteiten aan te spreken.

Download het onderzoeksrapport

Download de grafieken

Download het persbericht

 

Het rapport is voor €12,50 (inclusief btw / exclusief verzendkosten) verkrijgbaar als hardcopy. Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij versturen het rapport naar u.

 

schaekel&partners

Maliebaan 24-26
3581 CP Utrecht
tel: 030 - 8783640
info@schaekel.nl
KVK 56779399
IBAN NL63ABNA0623100266
BTW NL852298626B01

fotografie door Judith Cappon | webdesign door 11M